Barnens bibliotek

Barnens bibliotek

På Biblioteken i Södertälje hittar vi ofta inspiration från webbsidan barnens bibliotek. Webbportalen riktar sig både till barn och unga och vuxna som jobbar med läslust.

Barnens bibliotek hittar du här på webben.Här hittar du mängder av lästips, temasidor, författarintervjuer, reportage och tävlingar.

Barnens bibliotek vill erbjuda barn och unga ett reklamfritt och lugnt ställe att hänga på med läs- och skrivlockande aktiviteter. Webbplatsen är anpassad för barn och unga men det finns en avdelning för bibliotek och vuxna, som du når via denna länk.

Barnens bibliotek har en stor samling intervjuer med bokskapare. Varje månad presenteras en ny intervju med en författare eller illustratör som är aktuell eller önskad av läsare.

Barnens bibliotek drivs av Kultur i Väst, en kulturförvaltning i Västra Götalandsregionen. Kultur i Väst arbetar med att stärka och utveckla kulturen i hela regionen. Deras uppdrag kommer från politikerna i regionens kulturnämnd och vi finansieras med skattepengar. Barnens bibliotek är därför helt gratis för användaren och dessutom reklamfri.

Vårt projekt sommarboken, att vi delar ut gratis böcker till skolbarn i början av sommarlovet, sker i samarbete med Kultur i Väst.

Sök

Språk