Starta din egna bokcirkel

Starta din egna bokcirkel

Om du gillar böcker, och vill ha någon att diskutera med, så finns det säkert någon i din närhet, som också vill. Allt du behöver göra är att fråga!

Ett tips kan vara att gå ut i dina sociala kretsar, allt från facebook, till hundklubben du besöker, eller ditt lokala Ica och säga "Hej! Jag vill starta en bokcirkel. "Det som också kan vara bra att berätta är vad det är för genre du vill läsa, eller om du vill läsa alla genrer. 

Sen är det bara att vänta. Kanske får du kontakt med okända personer som har precis samma boksmak som du, och blir nästan som en ny bästa kompis. Eller upptäcker att din kusin, eller granne, också älskar din favoritförfattare och vill vara med i din bokcirkel. 

När du har en grupp människor, någonstans mellan 4 (dig inräknad) och 10, har du en bra grupp att starta med! 

Bestäm ett datum, och en plats, och när ni träffas så bestämmer ni hur er bokcirkel ska se ut, tillsammans.

Här är bra saker att bestämma: 

  • Hur ofta vill ni träffas, och vilken tid? Bara torsdagskvällar, var femte vecka? Eller olika dagar, var 6:e vecka kl 20:00? Passar lördagsbrunch bäst?
  • Vad ska vi läsa för böcker? Vill ni läsa en specifik genre? Vill ni läsa bara en viss författare? Vill ni bara läsa lättläst? Bara poesi? 
  • Hur bestämmer ni böcker? Ska ni turas om? Ska en person alltid bestämma? Ska ni alla ta med varsitt förslag och rösta? 

Ibland har även biblioteket kunnat hjälpa till att hitta fler personer till någon som vill starta en bokcirkel, så att de kan börja cirkla tillsammans. Vi kan även hjälpa till att hålla i er första bokcirkelträff om ni vill ha inspiration och ännu fler tips. 

 

Sök

Språk