Låna e-böcker och e-ljudböcker

Låna e-böcker och e-ljudböcker

Genom biblioteket kan du låna både e‑böcker och e‑ljudböcker. E-böcker och e-ljudböcker är digitala filer som du kan ladda ner och läsa på dator, surfplatta, läsplatta eller mobil. 

Hur gör jag för att låna e-böcker och e-ljudböcker?

För att låna behöver du ditt bibliotekskort och pinkod. Du lånar direkt från denna webbplats eller via appen Biblio, som du kan läsa mer om på denna sida. Du behöver alltså inte komma till biblioteket för att låna en e-bok eller e-ljudbok. Välj vad du vill låna och följ instruktionerna på dessa länkar:


Jag vill läsa e-ljudböcker

Jag vill läsa e-böcker


Hur hittar jag e-böckerna/e-ljudböckerna?

För att hitta e-böcker och e-ljudböcker söker du i sökrutan här på webbplatsen. Gå in på utökad sökning och välj filtret e-bok/e-ljudbok.

Varför finns inte alla böcker som e-bok?

Alla böcker har inte tillgängliggjorts som e-bok av förlagen. Förlagen kan också sätta ett pris som är högre än vad biblioteken har råd med. Många nya böcker är till exempel för dyra.

Söktips

Om du skriver orden e-bok eller e-ljudbok i sökrutan så får du bara träffar på e-böcker respektive e-ljudböcker. Till exempel: skriver du "Mankell e-bok" så får du bara fram de böcker av Mankell som finns som e-bok.

Hur många e-böcker/e-ljudböcker får jag låna?

Du får låna max 3 e-böcker/e-ljudböcker i veckan. Det beror på att biblioteket får betala för varje nedladdning. Vi måste därför ha en gräns för att kunna hålla vår budget.

Hur länge får jag ha e-boken/e-ljudboken?

Lånetiden för e-böcker och e-ljudböcker är 28 dagar. När lånetiden är slut kan du inte öppna e-boksfilen längre. Vill du fortsätta läsa boken efter att lånetiden tagit slut kan du låna den igen.

Kan jag låna om en e-bok?

E-böcker och e-ljudböcker kan inte lånas om, men när lånetiden har gått ut kan du låna boken en gång till. 

Var hittar jag fler engelska och tyska e-ljudböcker?

Ljudböcker på engelska och tyska kan du även lyssna på genom Naxos Spoken Word Library. Logga in med ditt bibliotekskortsnummer. Det är mest klassiker. Det finns både vuxen- och barnböcker.

Sök

Språk