Bibliotekskort

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna och för att använda våra datorer. Kortet är gratis.

För att få ditt bibliotekskort behöver du lämna dina personuppgifter och godkänna våra låneregler. Du kan göra det direkt här på webbplatsen genom att fylla i formuläret Skaffa bibliotekskort eller när du besöker biblioteket.

Om du registrerar dig via webbplatsen får du ett tillfälligt konto som gäller i 14 dagar. Med det tillfälliga kontot kan du ställa dig i kö på (reservera) böcker och annat. Du loggar in genom att använda ditt personnummer (10 siffror) och den pinkod du valt. För att låna böckerna du har reserverat måste du först legitimera dig på något av våra bibliotek och hämta ut ditt nya kort. Du har 14 dagar på dig att hämta ut ditt bibliotekskort. 

  • Om du är mellan 16 och 18 år men inte har egen legitimation behöver du ha med dig din vårdnadshavare när du hämtar ditt kort.

För dig under 16 år

Du som är under 16 år kan inte använda formuläret Skaffa bibliotekskort. Kom till biblioteket tillsammans med din vårdnadshavare så får du ett kort. Din vårdnadshavare behöver visa sin legitimation.
Är du över 16 år och har legitimation kan du komma in själv och göra ett lånekort.

Det går också bra att skriva ut och fylla i denna PDF och ta med till biblioteket. Har du ingen skrivare kan du hämta ansökningsblanketten på ditt bibliotek.

Om du inte har adress eller personnummer

Du som inte har en adress eller ett svenskt personnummer kan inte använda formuläret Skaffa bibliotekskort. Kom till biblioteket så får du ett kort. Har du ett LMA-kort eller annan identitetshandling så ta med dig den.

Låneregler

Det är viktigt att du läser våra låneregler innan du söker om ett bibliotekskort. Du hittar våra låneregler här.


Skaffa bibliotekskort online här


 

Sök

Språk