Letar du efter kurslitteratur?

Letar du efter kurslitteratur?

Det är bra att vara i ute i god tid om man vill få tag på sin kurslitteratur. Vi har samlat några tips.

Låna kurslitteratur

Om du är student kan du vända dig till universitets- eller högskolebiblioteket på det universitet/högskola där du studerar för att se om boken finns att låna där, antingen som e-bok eller fysisk bok. Sök på universitetets hemsida för att hitta information om kurslitteratur.

Biblioteken i Södertälje har ett utbud av e-böcker och e-ljudböcker som du kan hitta här. Men många studentlitteraturböcker finns inte då de inte släpps som e-bok av förlagen.

Köpa kurslitteratur

I Södertälje finns det en Akademibokhandel i Kringlanhuset. De kan beställa hem böcker som de inte redan har på hyllorna.

På nätet finns det också många webbplatser för att köpa böcker. Två exempel är adlibris.se eller bokus.se där du kan köpa böcker som skickas till dig. Ny kurslitteratur kan vara dyr att köpa, men tänk på att du ofta kan sälja böckerna till någon annan när du är färdig med kursen. Det kan också vara bra att göra prisjämförelser via pricerunner.se eller bokfynd.nu. 

Köpa och sälja begagnad kurslitteratur

Många säljer sin gamla kurslitteratur till billigare priser än vad böckerna har när de är nya. Här kommer några exempel på sidor där du kan hitta begagnad kurslitteratur.

Blocket.se            

Facebook Marketplace

Kurslitteratur.se            

Campusbokhandeln.se

Studentapan.se            

Bokborsen.se

Antikvariat.net

 

Biblioteken i Södertälje ansvarar inte för köp som görs via någon av de nämnda försäljningsställena.
 

Sök

Språk