Ny service på biblioteken

Ny service på biblioteken

Under våren har vi anpassat våra öppettider och lagt till nya tjänster. Boken kommer för 70+ och andra riskgrupper. Take away kassar. Extra öppettider för riskgrupper.

Extraöppet 70+

Biblioteken i Södertälje håller extraöppet på två bibliotek för dig som är 70+ eller tillhör en riskgrupp. Då finns det möjlighet att utanför ordinarieöppettider lämna, låna och hämta reserverade böcker. Extraöppettiderna gäller bara dem som är symptomfria. Alla med förkylningssymptom ska även fortsättningsvis hålla sig hemma.

  • Järna, tisdagar klockan 10-12
  • Mölnbo, tisdagar klockan 12-14

Stadsbiblioteket i Lunagallerian har stora lokaler och mindre besökare än vanligt, så det är möjligt för besökare och personal att hålla avstånd till varandra. Det går också bra att ringa eller maila något av våra bibliotek under alla våra ordinarie öppettider för att få hjälp med ärenden du inte kan lösa själv under mina sidor.

Kan eller vill du inte besöka biblioteken så har vi utökat vår boken kommer tjänst att gälla alla över 70. Läs mer om den här.

Take Away

Om du inte har möjlighet att själv leta efter böcker på biblioteket så kan vi hjälpa dig.

Gör så här:
Ring eller maila det bibliotek där du vill hämta böckerna. Adresser och telefonnummer hittar du här, eller fyll i formuläret här.

Uppge ditt namn och personnummer/bibliotekskortsnummer. Berätta vilka böcker du vill låna eller om du vill att vi plockar ut några böcker till dig.
Bokkassen finns att hämta tre vardagar efter att du gjort din beställning. På Stadsbiblioteket hämtas de i biblioteksdisken, på övriga bibliotek efter överenskommelse.

Lånetiden på dessa böcker är sex veckor och går att låna om som vanligt. Återlämna böckerna på något av biblioteken i Södertälje.

Boken kommer 70+

Du som är 70+ kan få böcker levererade till din dörr. 

Folkhälsomyndigheten uppmanar personer över 70 år att stanna hemma. Biblioteken i Södertälje vill stötta sina låntagare genom att skicka hem färdiga bokpaket. Det innebär att du som har fyllt 70 år och bor i Södertälje får böcker levererade hem till din dörr. 


Berätta för oss vad du gillar att läsa så packar en av våra bibliotekarier ihop en bokkasse med läsning vi tror passar dig. Du beställer böcker efter ett tema eller ett intresse. Det kan vara både skönlitteratur eller facklitteratur/hobby (husdjur, kokböcker, handarbete) och ljudböcker. Vi väljer sedan ut och gör i ordning en bokkasse på upp till sju böcker.

Det finns flera sätta att komma igång med denna nya tjänst. 
•    via telefon: 08-523 03209  Tfn-tid: 10-16 vardagar. 
•    via mejl: stadsbiblioteket@sodertalje.se
•    via formulär

Kassen levereras hem på torsdagar.
Du behöver göra din beställning senast måndag kl. 12.00 för att få dina böcker på torsdag. 
Bokkassen kan bytas ut var fjärde vecka.
 

Sök

Språk