Vi anpassar verksamheten

Covid och dess spridning påverkar biblioteken. Biblioteken har öppet och ändrar regler för besök i och med myndigheternas anpassade restriktioner från och med 15 juli.

Myndigheterna har lättat på restriktionerna och detta gäller nu på biblioteken:

• Det går att låna, lämna och reservera böcker och annan media.
  • Det finns stolar och studieplatser där man kan sitta en och en.
  • Biblioteket är inte en mötesplats just nu, så därför har vi inga sittgrupper för större sällskap.
  • Vi kan ibland vara tvungna att stänga ett bibliotek på grund av personalbrist. Dagsaktuella öppettider finns på varje biblioteks egna sida.

Anpassningar på Stadsbiblioteket

• Det går att boka grupprummen på Stadsbiblioteket men för max 2 personer.
  • Datorrummet har begränsning på max 10 besökare.
  • Vår dator för att läsa tidskrifter i Pressreader kommer att åter finnas tillgänglig på Stadsbiblioteket.
  • Entrén till är inne i Lunagallerian på plan 2, ej via hiss och rulltrappan från plan 1.

Evenemang och aktiviteter är inställda

• Evenemang på våra bibliotek är inställda till och med 1 september 2021.
  • Titta på evenemang här på webben så ser du vad som är på gång längre fram och om vi har några digitala evenemang.

Biblioteket hemifrån

• Våra digitala tjänster når du på sidan om e-biblioteket.
  • På Mina sidor kan du se över dina lån och reservationer. Det går också bra att kontakta Stadsbiblioteket och få hjälp med tjänster och dina lån på bibliotek@sodertalje.se och 08-523 020 80.

Mer information om Corona

Senast uppdaterad 2021-07-15