Sök

angle-left Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket är kommunens största bibliotek och ligger i Lunagallerian i centrala Södertälje.

Stadsbiblioteket

Vi anpassar verksamheten

Covid och dess spridning påverkar biblioteken. Sedan den 25 januari har biblioteken öppet igen med begränsad service.

Renovering på Stadsbiblioteket

Arbetet med att renovera Stadsbiblioteket och Café Blås fasad ut mot Storgatan är nästan klart. 19-21 april kommer delar av mattan på barnavdelningen bytas ut och sagohuset att rivas.

TIO14

Nu har vi öppnat! Du som är 10-14 år är hjärtligt välkommen att besöka oss en stund.

Läs tillsammans

Vi har valt ut 50 böcker som du kan läsa tillsammans med en vuxen eller själv innan du blir 7 år. Vill du hänga med? Hämta din lista och börja bocka av.

Vi smygöppnar TIO14

Nu är det nya biblioteket i Södertälje centrum för dig som är 10-14 år snart klart. Även om verksamheten inte drar igång fullt ut så kommer vi ha en digital invigning.

Lokalsamlingen

Hos oss på biblioteken i Södertälje finns särskilda samlingar med böcker och andra medier som har anknytning till Södertälje med omnejd. Tanken är att samlingarna ska vara en tillgång för dig som vill fördjupa dig i Södertäljes lokalhistoria och kulturarv.

Assyriska/Syrianska biblioteket

Det assyriska/syrianska biblioteket på Södertälje stadsbibliotek är en unik specialsamling av litteratur. Det är en guldgruva för den som är intresserad av historia, litteratur och religion.

Boken kommer

Om du på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig.

Språk