Faktaböcker för unga

Faktaböcker för unga

På Stadsbiblioteket har vi inte mindre än tre avdelningar för faktaböcker. Här vill vi lyfta fram några aktuella favoriter från Ung Fack-hyllan.

Ung fack kan bland annat handla om identitet, mänskliga rättigheter, kropp & sex och biografier av kända människor där de berättar om sina liv. Vi har också engelska böcker i ung fack-hyllan. Nu har vi köpt in en massa nya och intressanta böcker, både på svenska och engelska! Här är några nyinköpta favoriter:

Sägenomspunna skatter och hemsökta platser av Troels Ussing. I boken tas vi med till utgrävningar världen över och de spår dessa utgrävningar ger oss. Det som inte längre finns nedtecknat får vi istället vetskap genom de fynd arkeologerna gör med sina utgrävningar. En spännande och intressant bok som verkligen lever upp till titeln sägenomspunna skatter och hemsökta platser. 

How dare the sun rise : memoirs of a war child av Sandra Uwiringiyimana. Är en djupt rörande och sann berättelse om Sandra Uwiringyimana. En historia om hur hon överlevde en massakrer, invandrade till Amerika och övervann sitt trauma genom konst och aktivism. I den här memoaren berättar Sandra historien om sin överlevnad, om att hitta sin plats i ett nytt land, om sitt hopp för framtiden och hur hon hittade ett sätt att lämna ut sitt folk.

Stonewall : breaking out in the fight for gay rights av Ann Bausum. 1969 var det fortfarande ett brott att vara homosexuell i USA. Många HBTQ personer var tvungna att leva ett liv i skymundan. Men en varm junikväll,  när polisen bankade på dörren till stonewall. Vilket vid denna tid var vanligt förekommande så gick nästan ingenting som planerat. Spänningarna var höga. Publiken vägrade gå bort. Ilska och frustration kokade över.

Snacka om oskulden av Chavez Perez. Boken handlar om något som inte finns, nämligen oskulden och mödomshinnan. Ett alltid lika intressant och aktuellt ämne. Boken tar upp frågor kopplade till oskulden och oskuldsnormer, vilka styr och påverkar många unga.  

K-pop style : fashion, skin-care, make-up, lifestyle, and more av Dianne Pineda-Kim. Här får vi komma in i K-pop världen. Var med i K-Pop-revolutionen nu! K-Pop, Koreas infektiösa och högenergiska popmusikscen, innehåller fashionabla och begåvade sångare och iögonfallande personer. Nu kan du också lära dig att klä dig och style dig själv precis som de bästa K-pop artisterna du älskar! 

Sök

Språk