Bibblix

Vill du ha boktips från någon som inte är din förälder eller lärare? Är du 6-12 år? Då är Bibblix för dig! Appen innehåller tusentals hela böcker, som passar alla från nybörjarläsaren till bokslukaren.

Bibblix är en e-boksapp från biblioteket för dig som vill läsa barnböcker.

I Bibblix finns mer än 2 400 populära svenska barnböcker att läsa i smartphones eller surfplattor. Många av boktipsen i appen är utvalda speciellt till dig som just börjat läsa, oavsett ålder. Vi erbjuder Bibblix till kommunens alla barn och vuxna.

I appen behöver du inte komma ihåg att lämna tillbaka boken en visst datum. Och nästa del i den serie du läser just nu är aldrig utlånad till någon annan. Det du måste ha är ett lånekort, ditt eget eller en förälders, och logga in med numret på kortet.

Introdutionsfilm från Bibblix.

 

 

Vanliga frågor om Bibblix

Bibblix är en app från biblioteket för barn i åldrarna 6-12 år. I Bibblix finns ca 2400 böcker att läsa direkt i sin surfplatta eller smartphone. Nya titlar handplockas varje vecka.

Bibblix är gratis att ladda ner! Som användare betalar du aldrig för lånen du gör. Kommunen som du bor i betalar för din användning.

Bibblix finns att ladda ned på App Store och Google Play. Appen kan användas med både Android och iOS-telefoner och surfplattor.

Ja, barn kan få eget bibliotekskort från det år då de fyller 6 år. Barn som är under 16 år måste ha med sig vårdnadshavare för att få ett kort. En annan möjlighet om du är under 16 år är att hämta en blankett på biblioteket som du kan fylla i och be en vårdnadshavare att skriva under. Är du över 16 kan du visa legitimation/pass på plats i biblioteket och skapa ett bibliotekskort själv.

När förlag gör sina böcker digitala så förändras ibland bokens layout. Om det verkar vara något allvarligt fel på en bok så får du gärna höra av dig med ett mail till Bibblix support. Biblioteken i Södertälje kan inte påverka hur appen presenterar böckerna.

Alla barnböcker finns inte som e-bok. Utbudet växer dock ständigt, och varje månad går vår innehållsredaktion igenom alla nypublicerade titlar - för att välja ut böcker som passar Bibblix.

Ibland saknar vi möjlighet att välja in böcker för att förlagen satt ett för högt pris per lån.

Bibblix är en produkt från folkbiblioteket. Appen är tänkt att främja och inspirera barn till läsning på fritiden, men läs var, när och hur mycket du vill.

Bibblix grundtanke är att hjälpa barn att hitta läslust och utveckla sin text-läsförmåga. E-ljudböcker finns i våra andra e-boksapp som heter Biblio. Biblio går det att läsa mer om här. 

Bibblix är idag begränsat till böcker på svenska. Det handlar dels om kvalitet, dels om resurser och rättigheter.

Vi tipsar om gratistjänsten Världens bibliotek på vår webb.  

Bibblix är skapad av Stockholm stadsbibliotek i samarbete med Malmö stadsbibliotek med stöd av Kulturrådet. Idag förvaltas Bibblix av föreningen Sambruk och medlemskommunerna, där Södertälje kommun igår.

Sök

Språk