Hölö stänger för renovering

Hölö stänger för renovering

Den 1 maj 2021 stängde det integrerade skol- och folkbiblioteket i Hölö för renovering. Biblioteket ska få en ny entré i markplan, handikapptoalett, mötesrum och en helt ny inredning.

Nu är det äntligen dags att ge Hölö bibliotek ett stort lyft. Den mest uppenbara förbättringen är att vi ska få en entré i markplan så att folkbibliotekets besökare inte längre behöver gå genom skolans lokaler. Ytterligare en förbättring är att det framöver kommer finnas ett grupprum med pentry som Hölös föreningar kan få låna och där bibliotekspersonalen själva kan ha verksamhet. När vi öppnar kommer vi också att erbjuda meröppet, ett passersystem där registrerade bibliotekskortinnehavare kan få möjlighet att använda biblioteket när det är obemannat.

Hölö bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek. På förmiddagarna är vi skolbibliotek och på eftermiddagarna är vi folkbibliotek. Vi är ett av kommunens största skolbibliotek för åk 0-9. I allmänhet (förutom under coronatider), har Hölö bibliotek 2000-2500 besökare på en månad och vi har cirka 18000 böcker. Nu stänger vi för ombyggnad den 1 maj. Vi beräknar att ombyggnaden kommer att ta ungefär 4 månader, och sedan tar det ytterligare några veckor att få  i ordning biblioteket igen.

Under denna tid kommer vi att ha ett tillfälligt bibliotek för alla åldrar på fritidsgården. Fritidsgården i Hölös öppettider finns på fritidsgårdens webbsida. Där kan du låna och lämna böcker från och med 19 maj. På onsdagar kommer vi från biblioteket vara på plats klockan 15-19. Utbudet och tjänsterna kommer att vara begränsade, så reservationer av särskilda titlar eller andra tjänster måste vi hänvisa till webben eller kommunens andra bibliotek till exempel Järna bibliotek eller Stadsbiblioteket. Återlämningsdatum för lån under denna tid är fortfarande 4 veckor (förutom under sommarperioden, då de är förlängda).  

Skolbiblioteket kommer under renoveringen finnas på annan plats på skolan och bibliotekarien kommer som vanligt att, jobba läsfrämjande och med källkritik med eleverna.

Det går att låna om, betala skulder och se återlämningstider med mera om du loggar in på Mina sidor. Annars kan ni nå oss via Hölö biblioteks vanliga kontaktuppgifter även när vi har stängt. 

Har du frågor om själva renoveringen går det bra att kontakta:

Søgning