Søgning

angle-left Sommarböcker

Sommarböcker

Än finns det tid kvar att låna någon av dessa fyra sommarböcker, ta en filt och något läskande att dricka på stranden.

Sommarplåga av Hanna Jedvik, passar ålder 12-15 år. Boken handlar om skejtaren Alma som har sett fram emot en sommar på hennes pappas lantställe. För där bor Mira, hennes bästa vän sedan de var små, som Alma är hemligt förälskad i. Men istället för en prefekt sommar med Mira så får Alma en chock när Mira har tagit med sig Hampus och ett triangeldrama utspelar sig denna sommar när Alma tänkt att allt ska hända. Boken har ett fint och nästan poetiskt språk. Där författaren beskriver hur det är att bli kär, om besvikelse och svärta, och om relationer som förändras och aldrig blir desamma.

Svart sommar av Åsa Anderberg Strollo, passar åldern 9-12 år. Boken handlar om Annie som är lite misspepp på att familjen ska bo mitt ut i skogen i ett gammalt förfallit torp. Så hon har ingen höga förväntningar direkt på den kommande sommaren. Det är en regning sommar och hennes familj bråkar mest hela tiden så beslutar sig Annie för att ta reda på sanningen om torpet, detta efter att hon börjat få konstiga drömmar…

Älvsommar av Mårten Sandén och Lina Bodén. Passar åldern 6-9 år.  Boken handlar om Stella som har fått sin dröm om en familj att gå i uppfyllelse. Men så händer något oväntat för hennes vänner. Det hela börjar med att hennes vän Topsy drabbas av höjdskräck. Något som verkligen inte stämmer då hen lever med andra modiga och påhittiga skorstensbarn uppe på hustaken, helt utan rädsla för höjder. Stella dras in i ett magiskt äventyr med beskyddande lyktféer, bittra fejder och väl gömda familjehemligheter.

Sommar av Cao Wenxuan. Passar åldern 0-6 år. Boken handlar om vilda djur på savannen där solen bränner och sanden är varm. Vilket gör att djuren måste hjälpas åt. Fin bok som visar på hur viktigt det är att vi samspelar tillsammans med naturen och varandra.

Alla böcker finns att låna på Biblioteken i Södertälje, välkommen in!