Databaser

Databaser

Vi har databaser för tidningar, uppslagsverk, stipendier, släktforskning och mycket mer.

Databaserna finns alla tillgängliga på bibliotekets datorer och en del går att använda från egen dator eller telefon var du än är.  För att logga in på de databaser som du kan söka i hemifrån använder du ditt bibliotekskortsnummer. Om ditt bibliotekskort har mer än 11 siffror ska du bara skriva in de 11 första siffrorna. Det går inte att logga in med personnummer i någon av de här tjänsterna.

Alex författarlexikon

Ett svenskt författarlexikon med över 4 300 författarbiografier. Här finns också länkar till artiklar och recensioner där du kan läsa mer om författaren.

Alex är också en bra källa när du vill söka efter litteratur och författare från speciella länder och regioner, genrer eller tidsepoker. Du kan också se vilka böcker som har blivit film och vem som har fått olika litterära priser. Och så finns här boktips och temaartiklar.

Sök i Alex från bibliotekets datorer

Fastighetskalendern

Fastighetskalendern finns kortfattad information om hyres- och industrifastigheter i Storstockholms kommuner. Du kan se vem som äger eller förvaltar en fastighet. Du kan också se vilka hyresvärdar som finns i en viss kommun. Här finns också uppgifter om ombyggnadsår, senaste taxeringsvärde och köpeskilling, hyresintäkter och om fastigheten är energideklarerad.  

Sök i fastighetskalendern från bibliotekets datorer

GlobalGrant

I Global Grant kan du söka efter bidrag och stipendier - både svenska och internationella. Sök bidrag för dig själv, din familj, skola, förening eller organisation.
Global Grant innehåller också Stora Fondboken och Scholarship & Grants.

Sök i Global Grant från bibliotekets datorer

Sök i Global Grant hemifrån

Landguiden

Information om länder från utrikespolitiska institutet. Ett digitalt och alltid uppdaterat alternativ till häftena "Länder i fickformat".

Sök i Landguiden från bibliotekets datorer

Mediearkivet

När du är på biblioteket kan du söka och läsa artiklar ur dagstidningar och tidskrifter i Mediearkivet. Det är en artikeldatabas med hundratals svenska och utländska nyhetskällor.

Använd Mediearkivet på biblioteket

Nationalencyklopedin

Ett aktuellt svenskt uppslagsverk som också har andra resurser som ordböcker, länktips och temapaket. NE har också datumsökning och årsöversikter. Där du kan se vad som hände ett speciellt datum eller ett visst år i historien. Det finns även rim- och korsordshjälp och kunskapsspel. I Nationalencyclopedin ingår NE:s atlas som har interaktiva kartor över hela världen.

Sök i NE från bibliotekets datorer eller skolan

Pressreader

Genom Pressreader kan du läsa mer än 5000 tidningar och tidskrifter från drygt 100 länder på 60 språk direkt i datorn, surfplattan eller mobilen. Du kan också ladda ner hela tidningarna genom Pressreaders app.

Använd Pressreader från biblioteken

Använd Pressreader hemifrån eller via appen

Släktforskning

 

Biblioteket har databaser och arkiv för dig som släktforskar. 

Du kan boka våra publika datorer som innehåller nedanstående databaser:

Svar, Svensk arkivinformation, som tillhandahålls av Riksarkivet, innehåller mikrofilmade kyrkböcker, domstolsmaterial, startpaket och inskannade bilder på äldre brev och andra texter.

Arkivdigital filmar kyrkböcker i färg.

Emiweb I databasen finns uppgifter om utvandrare och invandrare från och till Norden.

Search

Language