Författarbesök på din skola

Vi tar nu åter igen emot önskemål på författarbesök ute i skolorna i Södertälje. Dock kan det snabbt ändras på grund av rådande situation. Att få möta sina favoritförfattare är inspirerande och ger eleverna nya idéer och perspektiv på tillvaron. Det blir ett spännande möte som stimulerar lusten att läsa hos de unga.

Tänk på det här innan du gör intresseanmälan: 
Författaren behöver hålla minst tre lektioner på samma skola och dag. Max är fyra lektioner/dag för de flesta författare. Du behöver alltså först prata ihop dig med de kollegor på skolan som också önskar författarbesök så att ni kan göra en gemensam bokning. Ange bara en lärare som kontaktperson. 

Lämna gärna förslag på författare som klassen önskar få besök av. Författaren behöver tillhöra Författarcentrum Öst och vara bosatt i Stockholms län:
Författarcentrum

Gör det här när bokningen är bekräftad: 
När bokningen är definitivt bekräftad behöver du göra ett schema för författarbesöket. 

En lektion med författaren tar cirka 60 minuter. Planera gärna in en kortare paus på cirka 10-15 minuter för författaren mellan varje lektion. 

Lektionerna behöver planeras in i en följd. Förutom eventuell lunchpaus ska det inte förekomma långa uppehåll mellan lektionerna. 

Skicka schemat till Stadsbiblioteket. Vi vidarebefordrar det till författaren. Ta gärna kontakt med författaren före besöket, många författare uppskattar detta. Författarens kontaktuppgifter får du av biblioteket. 

Produktion: Södertälje Stadsbibliotek 
Målgrupp: Åk 1-9 i Södertälje kommun. 
Deltagare: Max 35 elever vid varje lektionstillfälle. 
Plats: På skolan. 
Anmälningstid: 1 december – 31 Januari

Anmälan till Stadsbibliotekets författarbesök

Du anmäler din klass till Stadsbibliotekets författarbesök via foruläret nedan.

Senast 31 Januari får du en bekräftelse via e-post på att Stadsbiblioteket har tagit emot din anmälan. Under vårterminen kontaktar Stadsbiblioteket de skolor som har önskat författarbesök.

Om det kommer in fler intresseanmälningar än vad den avsatta summan räcker till, prioriteras de skolor/klasser som inte fått något författarbesök på länge.