Haku

angle-left Renovering på Stadsbiblioteket

Renovering på Stadsbiblioteket

Arbetet med att renovera Stadsbiblioteket och Café Blås fasad ut mot Storgatan är nästa klart. 19-21 april kommer delar av mattan på barnavdelningen bytas ut och sagohuset att rivas.

Nu avslutas arbetet

Sedan november 2019 har delar av barnavdelningen varit avspärrad för att taket/fasaden var fuktskad. I mitten av oktober 2020 påbörjade Telge Fastigheter arbetet med göra hela rummet användbart igen. Fukt och renoveringen har skadat delar av mattan på barnavdelnignen och den kommer bytas ut i mitten av april 2021. Då passar vi också på att ersätta det sagohus som varit avspärrat under en lång tid.

Vi hoppas att arbetet ska gå snabbt och utan allt för stora störningar för våra besökare. Det kommer förekomma byggrelaterade ljud i hela biblioteket så länge renoveringen pågår.
 

Cafe Blå flyttar

Arbetet på fasaden har gjort att vi tillfälligt flyttat Café Blå till andra lokaler. Café Blå har sina vanliga öppettider 10-15 men håller till lite längre in i Lunagallerian på samma våningsplan (2) som Stadsbiblioteket. Café Blå kommer stanna i dessa lokaler så länge corona-anpassnig pågår. 

 

Uppdaterad 2021-04-17