Leiting

angle-left Renovering på Stadsbiblioteket

Renovering på Stadsbiblioteket

Telge fastigheter har nu påbörjat arbetet med att ersätta de delar av bibliotekets fasad som är vattenskadade. Det påverkar också Café Blå. Det pågår också renoveringar i konsthallen.

Nu börjar arbetet

Sedan november 2019 har delar av barnavdelningen varit avspärrad för att taket/fasaden är fuktskad. I mitten av oktober påbörjar Telge Fastigheter arbetet med göra hela rummet användbart igen. Arbetet påbörjas utifrån och därför är det byggnadsställningar på Storgatan.

Vi hoppas att arbetet ska gå snabbt och utan allt för stora störningar för våra besökare. Det kommer förekomma byggrelaterade ljud i hela biblioteket så länge renoveringen pågår.
 

Cafe Blå flyttar

Arbetet på fasaden har gjort att vi tillfälligt flyttat Café Blå till andra lokaler. Café Blå har sina vanliga öppettider 10-15 men håller till lite längre in i Lunagallerian på samma våningsplan (2) som Stadsbiblioteket.

 

Konsthallen

Konsthallens golv saneras just nu. Ljuden från byggarbetsplatsen sprider sig ut till biblioteket. Vi har dialog med byggföretaget för att de ska göra de mest ljudliga jobben innan vi öppnar.