angle-left Böcker på många språk

Böcker på många språk

På biblioteken i Södertälje finns böcker, ljudböcker, tidskrifter och dagstidningar på mer än 50 språk.

Fråga oss om du saknar något språk. Vi kan låna in böcker från andra bibliotek och köpa in det som du vill ha.

Pressreader - tidningar på många olika språk

Pressreader är en databas som innehåller tidningar från många olika länder, på många olika språk. Här finns också större svenska dagstidningar som Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Göteborgsposten. Du kan läsa mer om pressreader och hur du kommer igång här.

Mångspråkiga lånecentralen

Vi samarbetar med Mångspråkiga lånecentralen som har mer än 200 000 böcker på över 100 olika språk. Så saknar du en bok, på ett språk vi inte har, så går det att beställa hem från mångspråkiga lånecentralen till Biblioteken i Södertälje. Kontakta biblioteken i Södertälje för mer infromation. Läs mer om Mångspråkiga lånecentralen här.

Världens bibliotek

Världens bibliotek är en webbtjänst där du hittar e-böcker och ljudböcker på flera språk. Alla som befinner sig i Sverige kan använda tjänsten som du hittar här.

Naxos Spoken Word library

Ljudböcker på engelska och tyska kan du även lyssna på genom Naxos Spoken Word Library. Logga in med ditt bibliotekskortsnummer. Det är mest klassiker. Det finns både vuxen- och barnböcker.

Uppe till höger på sidan kan du själv söka på våra biblioteks böcker på olika språk.