Agrégateur de contenus

Julen 2020

Känn julstämningen komma genom att låna någon av alla våra julböcker. Kanske en kokbok om att laga knäck, en dvd med en julkalender från SVT eller varför inte en klassisk julsaga. Vi har böcker, filmer, ljudböcker både på plats i våra bibliotek och här på webben för dig som inte vill eller kan besöka oss just nu.

Vi smygöppnar TIO14

Nu är det nya biblioteket i Södertälje centrum för dig som är 10-14 år snart klart. Även om verksamheten inte drar igång fullt ut så kommer vi ha en digital invigning.

Bibblans Digihjälp

Kort och enkel information för dig som vill lära dig mer om BankID, näthandel, säkerhet på nätet och om olika filformat. Digihjälpen finns att hämta på biblioteket eller att ladda ned och läsa här på webben.

Boken kommer 70+

Du som är 70+ kan få böcker levererade till din dörr. Läs mer om hur du kan komma igång med vår utökade boken kommer tjänst.

Barnens böcker om corona

Nu finns det böcker som tar upp corona ur barnens perspektiv. Läs dem själv eller tillsammans med en vuxen. Då kan ni lära er mer om corona. Böckerna finns att ladda ner på nätet gratis.

Dyslexiveckan 2020

I oktober uppmärksammar vi Dyslexiveckan. Här har vi samlat information om vad vi kan erbjuda dig som har dyslexi.

Vill du bli mer digital?

Den 5-11 oktober är det Digitala veckan. Trots att vi inte har några evenemang på plats på biblioteket vill vi passa på att lyfta en del av de digitala verktyg och tjänster som finns på biblioteken – vi jobbar nämligen med digitala frågor året runt!

Skördetider

Kolonilotter och balkonger dignar av rosiga tomater och krispiga vaxbönor, potatisknölarna lurar i jorden och sallaten prunkar i pallkragarna… Nu är det dags att njuta frukterna av odlarmödan – skördetiden är äntligen här!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nu är det snart dags för nästa nyhetsbrev. Det vill du inte missa! Anmäl dig här och få en sammanfattning av vad som är aktuellt på biblioteken.

Digitala barnbiblioteket hemifrån

Biblioteken i Södertälje erbjuder en mängd digitala tjänster för dig som är barn eller ungdom och har ett lånekort hos oss.

Låna tv-spel gratis

Kom in och låna ett tv-spel på stadsbiblioteket i Södertälje. Vi har fler att välja bland.

Träna svenska online

Vill du öva svenska hemifrån? Här har vi samlat tips på lättlästa e-böcker och andra resurser för dig som vill träna svenska digitalt.

Digifritids

Skolgården, lekrummet, biblioteket, stödis – ett digitalt fritids för alla barn!

Låna en e-film

Vi erbjuder en tjänst för e-film – Cineasterna. Hos cineasterna hittar du kvalitetsfilmer från hela världen, både för barn och vuxna.

Hemestra i sommar

En tur i skogen eller en lyxfrukost på balkongen? Oavsett om du vill hemestra ute eller inne i sommar – vi har (nästan) allt!

Faktaböcker för unga

På Stadsbiblioteket har vi inte mindre än tre avdelningar för faktaböcker. Här vill vi lyfta fram några aktuella favoriter från Ung Fack-hyllan.

Lokalsamlingen

Hos oss på biblioteken i Södertälje finns särskilda samlingar med böcker och andra medier som har anknytning till Södertälje med omnejd. Tanken är att samlingarna ska vara en tillgång för dig som vill fördjupa dig i Södertäljes lokalhistoria och kulturarv.

Sommarböcker

Än finns det tid kvar att låna någon av dessa fyra sommarböcker, ta en filt och något läskande att dricka på stranden.

Utmana din läsning och håll koll på vad du läst

Har du svårt att komma igång med läsningen? Vill du testa att läsa något nytt men vet inte riktigt var du ska börja? Då har vi en utmaning för dig!

Premiär för miljöhyllan

Biblioteken i Södertälje väljer nu att lyfta fram en av vår tids stora frågor. Nu lanseras miljöhyllor på Stadsbiblioteket och på Hölö bibliotek.

Sélecteur de langues

de-de en-gb fr-fr