Du kan låna om själv under Mina sidor på vår webbplats. Du kan också komma till biblioteket eller ringa oss. Du får låna om högst tre gånger. Om någon annan har reserverat boken får du inte låna om den. 7-dagars lån går inte att låna om.

 

Såhär gör du för att låna om via Mina sidor:

1. Mobil: Öppna menyn (tryck på de tre strecken högst upp till höger) och tryck på Logga in.

Dator: Tryck på Logga in högst upp på hemsidan.

 

                 

 

2. Fyll i dina uppgifter i rutan och tryck på OK.


 

3. Nu är du inloggad. Öppna menyn och tryck på Mina sidor eller tryck direkt på Mina sidor om du besöker hemsidan från en dator.

     

 

4. Tryck på Mina lån

 

5. Om du har flera lån och vill låna om allt på en gång behöver du först markera alla lån genom att trycka i den lilla rutan högst upp till vänster, sedan trycker du på Låna om.


Vill du bara låna om något eller några lån kan du markera enbart dessa och sedan trycka på Låna om.

6. Under Status kan du se hur många omlån du har kvar. Här finns också information om något in kan lånas om – det kan t.ex. vara så att det finns reservationer på boken.

Tänk på att du inte kan låna om dina e-medier, de återlämnas automatiskt när tiden gått ut. Om du vill kan du sedan låna e-mediet igen.


Mölnbo, Järna och Hölö har bokinkast, men de är inte öppna dygnet runt. Kontakta ditt bibliotek för att få veta när de är öppna.

Bokinkastet i Järna finns inne i trapphuset och är tillgängligt från kl. 8 på vardagar.

Du kan lämna tillbaka böcker på det av våra bibliotek som passar dig bäst.

Det du lånat på biblioteken i Södertälje kan du lämna tillbaka på vilket som helst av våra sex bibliotek. Undantaget är fjärrlån och 7-dagars lån. De måste lämnas där du lånade dem. Sådant som är lånat på ett bibliotek i en annan kommun kan inte återlämnas på något av biblioteken i Södertälje. 

Om du vill kan du själv välja att aktivera lånehistorik för att själv kunna se alla böcker du någon gång lånat hos oss. Det är bara du själv som kan se lånehistoriken, ingen annan.

Det är först när du aktiverat lånehistoriken som den börjar sparas, så böcker du lånat innan dess finns inte med i historiken.


Såhär gör du om du vill aktivera funktionen Lånehistorik:


1. Logga först in på hemsidan och gå till Mina sidor

 

2. Klicka på Mina uppgifter

 

3. Klicka på Visa på raden för Bibliotekskort och PIN-kod.4. En bit ner hittar du texten Spara min lånehistorik. Tryck på den lilla rutan till höger om texten. När det är en bock i rutan har du aktiverat Lånehistorik.
Om du senare vill avaktivera och ta bort din lånehistorik så bockar du av rutan genom att trycka igen.

 

5. För att se din lånehistorik går du tillbaka till Mina sidor och trycker på fliken Min lånehistorik.Via hemsidan kan du göra ett tillfälligt konto som gäller i 14 dagar. Med det tillfälliga kontot kan du göra reservationer eller låna e-medier. För att aktivera kontot och ta bort den begränsade giltighetstiden behöver du besöka något av våra bibliotek och legitimera dig.

 

Även du som saknar ett personnummer är välkommen att göra lånekort hos oss, men du kan inte fylla i formuläret på webben utan behöver besöka oss för att göra ditt konto. Detsamma gäller dig som är under 16 år.

 

  1. Mobil: Öppna menyn till höger och tryck på Skaffa lånekort.

    Dator: Tryck på Skaffa lånekort uppe till höger på hemsidan.


     

 

  1. Fyll i dina uppgifter. Längst ned i formuläret finns en länk till våra användarvillkor som du måste godkänna för att göra ett konto. Om någon uppgift är felaktig eller inte blivit ifylld får du meddelanden om det. När allt är ifyllt kan du trycka på ”Skicka”.
     
  2. Färdigt! Du har blivit inloggad, så glöm inte att logga ut. Nu kan du komma till något av våra bibliotek för att aktivera ditt konto och hämta ditt lånekort.


     

Du kan reservera böcker direkt på vår hemsida. Att reservera en bok kostar 10 kr.

I exemplet nedan vill vi reservera Susanna Alakoskis bok Bomullsängeln.

 

1. Logga först in på vår hemsida:

Mobil: Öppna menyn (tryck på de tre strecken högst upp till höger) och tryck på Logga in.

Dator: Tryck på Logga in uppe till höger på hemsidan.

 

      

 

 

2. Sök upp boken du vill reservera. Du kan till exempel söka på bokens författare och/eller titel. Tryck på enter på tangentbordet eller på förstoringsglaset.

 

3. I högermenyn kan du välja vilken medietyp du vill ha. Klicka på Bok i högermenyn

På mobilen kan du inte välja medietyp.

 

4. Klicka på bokens titel                                                                         

         

 

5. Klicka på reservera:                                  

       

 

 

6. Välj var du vill hämta din bok och tryck på ok.                                                 

        

 

7. Så här ser det ut när du är klar:

 

Ja, barn kan få eget bibliotekskort från det år då de fyller 6 år. Barn som är under 16 år måste ha med sig vårdnadshavare för att få ett kort. En annan möjlighet om du är under 16 år är att hämta en blankett på biblioteket som du kan fylla i och be en vårdnadshavare att skriva under. Är du över 16 kan du visa legitimation/pass på plats i biblioteket och skapa ett bibliotekskort själv.

De flesta böcker får du låna i fyra veckor. Vissa saker, till exempel filmer, får du låna kortare tid. När du lånar får du ett kvitto. Där står det hur länge du får ha det du har lånat. Du kan se dina återlämningsdatum om du loggar in på Mina sidor på hemsidan. Du kan få en påminnelse på e-post eller sms några dagar innan du ska lämna tillbaka det du lånat.

Då får du betala en avgift. Hur mycket det kostar beror på vad du har lånat och hur sent du lämnar tillbaka. Har du fått en påminnelse kostar det dessutom 20 kronor. Du kan läsa mer om våra avgifter här. 

Ja, vi kallar det för att reservera. Det kostar 10 kronor för varje vuxenbok. Du kan reservera böcker själv på webbplatsen. När boken går att hämta får du ett meddelande. Du kan få meddelandet som sms, e-post eller brev. Du får betala 10 kronor även om du inte hämtat boken.

Sök

Språk