Nyhetsarkiv

Sommarlån

Under sommarlånsperioden är lånetiden längre på alla böcker du lånar. Till att börja med blir lånetiden 8 veckor.

Nu finns bibliotekets poddar att streama!

Biblioteken i Södertälje och Ung Fritid gör tillsammans med ungdomar två engagerande och viktiga poddar. Nu finns både ”LYSSNA” och ”Femmor snackar” tillgängliga på podcastplattformar!

Återköp av kopieringskort

Stadsbiblioteket har bytt ut sin kopieringsmaskin. Nu kan man betala med betalkort, swish och kontanter när man kopierar och skriver ut.

Meröppet på Hölö bibliotek

Från och med 5 april erbjuder vi dig som är över 18 år att besöka Hölö bibliotek även när personalen inte är på plats. Det kallas för meröppet och gör lokaler, böcker och andra medier mer tillgängliga för dig.

TIO14

Biblioteket för dig som är mellan 10-14 år.

Läsutmaning 2023

Biblioteken uppmuntrar till läsning eftersom läsning är en förutsättning för lärande och delaktighet i vårt demokratiska samhälle.

Ännu mera gratis!

Biblioteken i Södertälje ändrar sina avgifter den 1 mars 2023. Nu blir det ännu billigare att låna böcker. Det som tas bort är meddelandeavgifter, reservationsavgifter och förseningsavgifter. 

Mest utlånat 2022

Under år 2022 gjordes 283 000 lån. 20 000 bibliotekskortsinnehavare lånade både digitalt och tryckt media. Men vad var allra populärast?

UFO syntes utanför Södertälje i snöyran!

Snöovädret förde inte bara med sig en stor mängd snö i Stockholmsområdet, utan även besök av utomjordingar! Vi hann få en bild på deras rymdskepp.

Letar du efter kurslitteratur?

Det är bra att vara i ute i god tid om man vill få tag på sin kurslitteratur. Vi har samlat några tips.

Bokbussen

Bokbussen stannar varje månad på nära 90 platser runt om i kommunen. Var är ditt närmaste stopp?

Bibblans Digihjälp

Kort och enkel information för dig som vill lära dig mer om BankID, näthandel, säkerhet på nätet och om olika filformat. Digihjälpen finns att hämta på biblioteket eller att ladda ned och läsa här på webben.

Mest utlånat 2021

Och på första plats kommer... ja, vad har vi egentligen lånat mest i Södertälje under året som gått?

Bokbussen är här

Biblioteken i Södertäljes nya bokbuss invigdes den 17 juni under festhelgen då vi firade att Södertälje kommun passerat 100.000 invånare. Vi firade med musik med Kanalvimsan, tal, fiskdamm och massor av fika.

Vad är demokrati?

Vad innebär egentligen demokrati? Här försöker vi reda ut vad demokrati innebär och delar dessutom med oss av några boktips på temat.

Upptäck naturen - Till fots eller hemifrån

Här har vi samlat lite information och råd till dig som vill komma ut i naturen. Vi bjuder även på lästips - både för dig som är tokig i naturen och för dig som hellre stannar inomhus och tar del av andras äventyr hemifrån.

Hölö stänger för renovering

Den 1 maj 2021 stängde det integrerade skol- och folkbiblioteket i Hölö för renovering. Biblioteket ska få en ny entré i markplan, handikapptoalett, mötesrum och en helt ny inredning.

Renovering på Stadsbiblioteket

Arbetet med att renovera Stadsbiblioteket och Café Blås fasad ut mot Storgatan är nästan klart. 19-21 april kommer delar av mattan på barnavdelningen bytas ut och sagohuset att rivas.

Lokalsamlingen

Hos oss på biblioteken i Södertälje finns särskilda samlingar med böcker och andra medier som har anknytning till Södertälje med omnejd. Tanken är att samlingarna ska vara en tillgång för dig som vill fördjupa dig i Södertäljes lokalhistoria och kulturarv.

Hitta böcker på ditt språk

På webbsidan världensbibliotek kan du hitta e-böcker och e-ljudböcker på 15 olika språk. Allt är dessutom gratis!

Språk

Sök