Renovering på Stadsbiblioteket

Arbetet med att renovera Stadsbiblioteket och Café Blås fasad ut mot Storgatan är nästan klart. 19-21 april kommer delar av mattan på barnavdelningen bytas ut och sagohuset att rivas.

TIO14

Nu har vi öppnat! Du som är 10-14 år är hjärtligt välkommen att besöka oss en stund.

Källkritik – vad är det?

Den 13 mars har källkritiken en egen dag. Hur kan man genomskåda en lögn eller missvisande propaganda? Vi har listat några knep.

Älskade kvinnor

Stora delar av världen firar den internationella kvinnodagen den 8 mars varje år för att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation. Det är ett initiativ som har sin grund i rörelsen för att driva igenom kvinnors rösträtt.

Hitta böcker på ditt språk

På webbsidan världensbibliotek kan du hitta gratis e-böcker och e-ljudböcker på 15 olika språk. Allt är dessutom gratis!

Personalens bästa böcker från 2020

År 2020 har på många sätt varit ett ovanligt år. Läsa kan man dock göra ändå. Kanske har du kunnat läsa mer än vanligt under det förra året? Kanske mindre?

Letar du efter kurslitteratur?

Just nu har många bibliotek stängt och det kan vara svårt att få tag på kurslitteratur. Vi har samlat några tips.

Boken kommer 70+

Du som är 70+ kan få böcker levererade till din dörr. Läs mer om hur du kan komma igång med vår utökade boken kommer tjänst.

Vad läser andra?

Nyfiken på vilka böcker som lånas mest av barn och ungdomar på Biblioteken i Södertälje. Då har vi listorna för att stilla ditt nyfikenhet.

Julen 2020

Känn julstämningen komma genom att låna någon av alla våra julböcker. Kanske en kokbok om att laga knäck, en dvd med en julkalender från SVT eller varför inte en klassisk julsaga. Vi har böcker, filmer, ljudböcker både på plats i våra bibliotek och här på webben för dig som inte vill eller kan besöka oss just nu.

Vi smygöppnar TIO14

Nu är det nya biblioteket i Södertälje centrum för dig som är 10-14 år snart klart. Även om verksamheten inte drar igång fullt ut så kommer vi ha en digital invigning.

Bibblans Digihjälp

Kort och enkel information för dig som vill lära dig mer om BankID, näthandel, säkerhet på nätet och om olika filformat. Digihjälpen finns att hämta på biblioteket eller att ladda ned och läsa här på webben.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nu är det snart dags för nästa nyhetsbrev. Det vill du inte missa! Anmäl dig här och få en sammanfattning av vad som är aktuellt på biblioteken.

Digitala barnbiblioteket hemifrån

Biblioteken i Södertälje erbjuder en mängd digitala tjänster för dig som är barn eller ungdom och har ett lånekort hos oss.

Låna tv-spel gratis

Kom in och låna ett tv-spel på stadsbiblioteket i Södertälje. Vi har fler att välja bland.

Träna svenska online

Vill du öva svenska hemifrån? Här har vi samlat tips på lättlästa e-böcker och andra resurser för dig som vill träna svenska digitalt.

Digifritids

Skolgården, lekrummet, biblioteket, stödis – ett digitalt fritids för alla barn!

Låna en e-film

Vi erbjuder en tjänst för e-film – Cineasterna. Hos cineasterna hittar du kvalitetsfilmer från hela världen, både för barn och vuxna.

Hemestra i sommar

En tur i skogen eller en lyxfrukost på balkongen? Oavsett om du vill hemestra ute eller inne i sommar – vi har (nästan) allt!

Faktaböcker för unga

På Stadsbiblioteket har vi inte mindre än tre avdelningar för faktaböcker. Här vill vi lyfta fram några aktuella favoriter från Ung Fack-hyllan.