Ohcan

angle-left Invigning av Bokrummet i Järna

Invigning av Bokrummet i Järna

Bokrummet är Södertäljes första meröppna bibliotek. Vi välkomnar alla Järnabor och andra nyfikna till invigningen måndag 10 februari kl 15.30.

Vad är meröppet?

Bokrummet är Södertäljes första meröppna bibliotet. Att ha meröppet innebär att vi tillhandahåller en lokal där besökare kan låna, läsa och studera utanför biblioteket ordinarie öppettider. Bokrummet har öppet på förmiddagarna fram tills biblioteket öppnar samt på fredagar då Järna bibliotek är stängt.
Här finns böcker för både barn och vuxna, läshörna, studieplatser och en möjlighet för föreningar och grupper att låna rummet på eftermiddagarna. Vi kommer också ha olika aktiviteter som bokcirklar och spelkvällar där.

-    Det är riktigt roligt att den satsning som sker på biblioteken i Södertälje nu kommer till uttryck i Järna. Bokrummet gör att ännu fler kan få möjlighet att läsa och mötas på tider som passar dem, säger Maria Nyström Krantz, gruppchef för Järna bibliotek.

Bokrummet håller öppet på förmiddagarna fram tills biblioteket öppnar samt på fredagar då biblioteket håller stängt. Bokrummet hittar du i gatuplan på Storgatan 4.

Bokrummets öppettider:
Måndag och onsdag klockan 10–15
Tisdag och torsdag klockan 10–13
Fredag klockan 10–13

Järna biblioteks öppettider hittar du på denna länk.

Välkommen att fira med oss!

15.30 öppnar vi och inleder med mingel, förfriskningar och tipspromenader för både barn och vuxna med fina bokpriser.

16.00 blir det invigningstal av
Hanna Klingborg, ordförande i Järna kommundelsnämnd
David Winerdal, ordförande i kultur- och fritidsnämnden
Helena Gomér, bibliotekschef.

Politikerhörna 10 februari

Under invigningen kan du också passa på att träffa Järnas folkvalda politiker. Därför ställs politikerhörnan den 5 februari in och istället kan du mingla och diskutera med dina lokala politiker under Bokrummets invigning.