Manual för meröppet

Manual för meröppet

Här besvarar vi de frågor som vi tror kan dyka upp under meröppet. Uppstår andra frågor om meröppet när vi inte är på plats använd gärna vårt logg-block i biblioteket eller maila oss.

Välkommen till meröppet

Under meröppet kan du låna eller lämna böcker och andra medier. Det går också bra att hämta reserverade böcker, studera och läsa tidningar, använda datorer eller trådlöst nätverk. 

Öppna och stänga

För att komma in på biblioteket under meröppettid scannar du streckkoden på ditt bibliotekskort i scannern utanför bibliotekets entré och slår din kod, sedan låses dörren upp. 
När meröppettiden är slut larmas lokalen. Det är därför viktigt att du samlar ihop dina saker, ställer iordning biblioteket och lånar dina böcker i god tid innan stängning. Ett högtalar-meddelande hörs i anslutning till stängning som påminnelse. 

Låna 

Under Meröppet lånar och lämnar du böcker i självbetjäningsapparaten. Följ instruktionerna på skärmen och kontrollera att alla titlar visas på skärmen. Skulle något problem uppstå när du lånar, kan du informera personalen om det på blocket vid självbetjänings-apparaten. Glöm inte att skriva ditt bibliotekskortnummer så vi har möjlighet att hjälpa dig. 

Lämna

När du lämnar tillbaka böcker kommer instruktioner med pilar om var du ska ställa dem på skärmen. Antingen ställer du boken på bokvagnen eller i den röda reservationslådan. Uppstår problem vid återlämning, lägg boken i den röda reservationslådan.

Reservationer

När du fått ett meddelande om din reserverade bok så finns den att låna. Reserverade böcker står på hyllan ovanför självbetjäningsapparaten. För att hitta din bok använder du hämtnumret i meddelandet som du fått och jämför det mot lappen som sitter i boken. Sedan lånar du boken. 
Elevers reserverade böcker hämtas när biblioteket är bemannat.

Skötsel och säkerhet 

Ta gärna med dig familj och vänner/bekanta under ditt besök. Du ansvarar för dem som släpps in med ditt bibliotekskort. Alla besök under meröppet registreras i vårt datasystem och eventuell skadegörelse och stöld är därför möjlig att spåra. Se till att ingen obehörig följer med dig in i lokalen och låna inte ut ditt bibliotekskort till någon annan. 
Om du inte följer reglerna förlorar du möjligheten att använda dig av meröppettjänsten.        

Boka grupprum

Du får gärna använda biblioteket för egna möten så som till exempel bokcirklar, språkcaféer, stickkaféer eller föreningsträffar. För att använda våra grupprum ska de bokas i förväg. Det här är en länk till vårt bokningsystem Netloan.

Öppet med personal

Tisdag 13:00-16:00
Onsdag 13:00-19:00
Torsdag 13:00-19:00

Meröppet

Alla vardagar 6:00-8:00
Måndag, tisdag, fredag 17:00-21:00
Onsdag, torsdag 19:00-21:00
Lördag, söndag 9:00-18:00

Öppet endast för Hölöskolans elever och personal

Tisdag, onsdag, torsdag 8:00-13:00

Telefonlista - Akuta problem

  • Vid fara för liv ringer du 112.
  • Polisen når du på 114 14. 
  • Telge Fastigheters felanmälan 08-523 030 45 ringer du vid akuta problem i lokalerna, till exempel vid läckage eller trasig ruta.
  • Hjärtstartare och brandsläckare finns utanför bibliotekets pentry.

Biblioteksfrågor

På vår hemsida finns Mina sidor där du kan se dina lån, och göra omlån med mera. Logga in på vår sökdator eller i din egen dator eller telefon.

Hittar du inte svaret på hemsidan går det bra att ringa Stadsbiblioteket när det är öppet. 08-523 020 80. 

Feedback

Upptäcker du något du vill göra oss uppmärksamma på? Skriv i vårt logg-block eller maila holo.bibliotek@sodertalje.se eller kom och prata med oss när vi är på plats. Välkommen!
 

Ohcan