Sök

Kulturlov

På kulturlovet har fantastiken tagit över biblioteken. Vi tecknar, läser och skapar tillsammans med sagor, magi och drakar.

Ny skrivare på Stadsbiblioteket

Torsdag den 14 oktober installerar vi en ny skrivarlösning - KUARIO.

Biblioteken välkomnar dig tillbaka.

Myndigheterna har lättat på restriktionerna. Biblioteken återgår nu steg för steg till hur det var innan covid.

TIO14

Biblioteket för dig som är mellan 10-14 år. Du är hjärtligt välkommen att besöka oss en stund.

Lokalsamlingen

Hos oss på biblioteken i Södertälje finns särskilda samlingar med böcker och andra medier som har anknytning till Södertälje med omnejd. Tanken är att samlingarna ska vara en tillgång för dig som vill fördjupa dig i Södertäljes lokalhistoria och kulturarv.

Läs tillsammans

Vi har valt ut 50 böcker som du kan läsa tillsammans med en vuxen eller själv innan du blir 7 år. Vill du hänga med? Hämta din lista och börja bocka av.

Vi smygöppnar TIO14

Nu är det nya biblioteket i Södertälje centrum för dig som är 10-14 år snart klart. Även om verksamheten inte drar igång fullt ut så kommer vi ha en digital invigning.

Assyriska/Syrianska biblioteket

Det assyriska/syrianska biblioteket på Södertälje stadsbibliotek är en unik specialsamling av litteratur. Det är en guldgruva för den som är intresserad av historia, litteratur och religion.

Boken kommer

Om du på grund av ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till biblioteket, så kan biblioteket komma till dig.

Språk