Hoppa till innehåll
svenska English
Öppettider Öppettider

Stadsbiblioteket

Mån–fre 9–19
Lör 11–15
Sön (okt–mars) 12–16

Enhörna bibliotek

Mån 8.30–18
Tors 10.30–18

Hölö bibliotek

Tis, tors 12–16
Ons 12–19

Järna bibliotek

Mån 13–19
Tis, tors 13–17
Ons 1519

Mölnbo bibliotek

Mån 9–18
Tis 15.30–18.30
Ons 9–13
Tors 9–11

Moderna klassiker

Se vilka böcker som kommer snart en hög med böcker i fokus i vänster halva av bilden, rummet bakom är suddigt

Vill du veta vilka böcker, filmer och annat som vi har köpt in men som ännu inte hunnit komma till biblioteken? Då kan du titta på våra listor över kommande titlar. Du kan ställa dig i kö på allt redan idag.

Kommande titlar

Webbplatsen visas på engelska i vissa webbläsare

I vissa webbläsare visas delar av webbplatsen nu på engelska. Vi har felanmält det till vår leverantör men det kommer tyvärr att dröja flera månader innan problemet är löst. För att se webbplatsen på svenska, tryck på "svenska" längst upp till vänster på sidan.

Boktips: romaner om livet på 1700-talet

Foto på Christopher O'ReganLördag 25 februari kommer den uppskattade föredragshållaren Christopher O’Regan till Södertälje igen. Han ger i sina föredrag en både intressant och rolig inblick i det sena 1700-talets värld. Inspirerade av O’Regans besök har vi gjort en lista med tips på spännande romaner som utspelar sig i 1700-talets Sverige.  

Romaner som utspelar sig på 1700-talet

O'Regans föredrag på Estrad

Träffa dina folkvalda politiker på biblioteket

Nu startar vårens politikerhörnor på biblioteken. Kom och ställ frågor och prata om det du tycker är viktigt. På Stadsbiblioteket kan du träffa Kultur- och fritidsnämnden och Arbetslivsnämnden. Järna och Hölö kommundelsnämnder träffar du på respektive kommundels bibliotek. 

Vårens politikerhörnor på biblioteken

Sök stipendier och fonderGlobal grants logga

I bibliotekets tjänst Global grant kan du söka efter fonder och stipendier som delar ut ekonomiska bidrag till olika ändamål – allt från studier och resor till försörjningsstöd eller olika projekt. Du kan nå Global grant både från bibliotekets datorer och direkt hemifrån.

Sök stipendier och fonder i Global grant

Vilka var de populäraste böckerna i Södertälje 2016?

Nu har vi gjort listor över årets mest utlånade böcker. Mest utlånad i år är Svensk-arabisk ordbok. Bland barnböckerna är Jeff Kinneys Helt ute den mest utlånade boken. Det är första gången på fem år som LasseMajas detektivbyrå inte toppar listan.
I topp bland vuxenromanerna finns Elena Ferrantes Min fantastiska väninna och Martina Haags Det är något som inte stämmer.

Se alla topplistorna här: Mest utlånat 2016

IT-drop in på Stadsbiblioteketung kvinna som sitter med en surfplatta på en trottoar, ett frågetecken på plattans skärm

Behöver du hjälp med frågor kring din mobil, surfplatta eller dator? Från och med 17  januari har vi IT-drop in på tisdagar 15-17 på Stadsbiblioteket.  

IT-drop in