Sök

Språk

angle-left Barnens bibliotek

Barnens bibliotek

På Biblioteken i Södertälje hittar vi ofta inspiration från webbsidan barnens bibliotek. Barnens bibliotek riktar sig både till barn och unga men också vuxna som jobbar med läslust.

Barnens bibliotek är en plats på nätet för barn och unga. Här hittar du mängder av lästips, temasidor, författarintervjuer, reportage och tävlingar.

Barnens bibliotek vill erbjuda barn och unga ett reklamfritt och lugnt ställe att hänga på med läs- och skrivlockande aktiviteter. Webbplatsen är anpassad för barn och unga men det finns en avdelning för bibliotek och vuxna.

Vi finns endast här på barnensbibliotek.se och i sociala medier.
Vi har inget bibliotek och vi säljer inga böcker.

Barnens bibliotek har en stor samling intervjuer med bokskapare. Varje månad presenteras en ny intervju med en författare eller illustratör som är aktuell eller önskad av läsare.

Barnens bibliotek drivs av Kultur i Väst – en kulturförvaltning i Västra Götalandsregionen. Kultur i Väst arbetar med att stärka och utveckla kulturen i hela Västra Götalandsregionen. Vårt uppdrag kommer från politikerna i regionens kulturnämnd och vi finansieras med skattepengar. Barnens bibliotek är därför helt gratis för användaren och dessutom reklamfri.

Vårt projekt sommarboken, att vi delar ut gratis böcker till skolbarn i början av sommarlovet, sker i samarbete med Kultur i Väst.