angle-left Barnens böcker om corona

Barnens böcker om corona

Nu finns det böcker som tar upp corona ur barnens perspektiv. Läs dem själv eller tillsammans med en vuxen. Då kan ni lära er mer om corona. Böckerna finns att ladda ner på nätet gratis.

Alfabeta

Tillsammans med Axel Scheffler som tecknar de populära böckerna om Gruffalon, har det engelska bokförlaget Nosy Crow har tagit fram en digital gratisbok för barn om coronaviruset. I Sverige ges boken ut av Alfabeta och finns att ladda hem gratis på denna länk. Vill du läsa orginalversionen på engelska kan du ladda ner den här. Boken är fylld av fakta om virus och varför saker och ting är annorlunda nu än innan corona. Det finns också ett uppslag med länkar och tips på var man få hjälp. Tyvärr har det blivit ett faktafel i den svenska översättningen av boken gällande att biblioteken är stängda. I Sverige är biblioteken forfarande öppna. Med undantagsfall från några kommuner.

Apoteket hjärtat

Apoteket hjärtat har tillsammans med illustratören Louise Winblad (hejhejvardag) gjort Coronaboken. Som du kan ladda ner gratis här.  I bilderboken som passar de yngsta får vi följa Bim som måste vara hemma från förskolan fast hon bara är lite snorig. Pappas jobb har flyttat till köksbordet och Bim får inte träffa mormor. Vad är det som händer egentligen, och varför säger de på nyheterna att man inte får pilla sig i ansiktet? I boken finns också tydliga tips på vad man ska göra i coronatider – som att tvätta händerna extra noga, hosta och nysa i armvecket och prata med mormor i telefon istället för att ses.

Behöver du hjälp?

Om du känner oro för coronaviruset kan du få stöd och hjälp av landstinget. Det finns bra information på BUP.se, som du hittar på denna länk.