angle-left Kommunens bibliotekschef föreläste i Sydkorea

Kommunens bibliotekschef föreläste i Sydkorea

Bibliotekschefen i Södertälje, Helena Gomér, har de senaste dagarna befunnit sig i Seoul för att delta i invigningsprogrammet av utställningen ”Sweden, where children grow up with books”.

”Sweden, where Children grow up with books” är en utställning som uppmärksammar den svenska boktraditionen för barn och unga. Både hur svenska bibliotek arbetar för att öka läslusten och nyfikenheten för böcker hos barn och unga men även om de många svenska barnboksförfattarna, t ex Astrid Lindgren. Helena Gomér föreläste om hur bl.a. Biblioteken i Södertälje jobbar med barn- och ungdomsbibliotek för en grupp bibliotekarier från hela Sydkorea och deltog även i ett panelsamtal som modererades av den svenska ambassadören, Jakob Hallgren.

- ”Det är jätteroligt att se vilket intresse det finns för Sverige och för hur vi i Södertälje jobbar med utvecklingen av barn och ungdomsbibliotek. Det är ett viktigt arbete som vi gör och som vi nu kan visa upp för världen.” – säger Helena Gomér från Seoul.

Utställningen visas fram till den 22 december 2019 på Nationalbiblioteket för barn och ungdomsböcker i Seoul. Utställningen produceras av Svenska Institutet och stöttas av IKEA Sydkorea. Det är en del av firandet för att uppmärksamma 60 år av bilaterala relationer mellan Sydkorea och Sverige.