Sök

angle-left Bibliotekskort

Bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att kunna låna böcker och annat och för att använda våra datorer. Kortet är gratis att skaffa.

För att få ditt bibliotekskort behöver du lämna dina personuppgifter och godkänna våra lånevillkor. Du kan göra det direkt här på webbplatsen genom att fylla i formuläret Skaffa bibliotekskort eller när du besöker biblioteket.

Om du registrerar dig via webbplatsen får du ett tillfälligt konto som gäller i 7 dagar. Med det tillfälliga kontot kan du ställa dig i kö på (det vi kallar reservera) böcker och annat. Du loggar in genom att använda ditt personnummer och den pinkod du valt. Du behöver hämta böckerna innan ditt tillfälliga kort slutar gälla.

  • Du har 7 dagar på dig att komma till biblioteket och hämta ut ditt riktiga bibliotekskort. Ta med dig legitimation.
  • Om du är mellan 16 och 18 år men inte har egen legitimation behöver du ha med dig din vårdnadshavare när du hämtar ditt kort.

För dig under 16 år

Du som är under 16 år kan inte få ett tillfälligt konto. Kom till biblioteket tillsammans med din vårdnadshavare så får du ett kort. Din vårdnadshavare behöver visa sin legitimation.

Om du inte har adress eller personnummer

Du som inte har en adress eller ett svenskt personnummer kan inte använda formuläret Skaffa bibliotekskort. Kom till biblioteket så får du ett kort. Har du ett LMA-kort eller annan identitetshandling så ta med dig den.

Låneregler

Det är viktigt att du läser våra låneregler innan du söker om ett bibliotekskort. Du hittar våra låneregler här.


Skaffa bibliotekskort online här