angle-left Hitta på något roligt i sommar!

Hitta på något roligt i sommar!

Sommaren 2020 blir väldigt speciell då vi lever under restriktioner och kanske inte kan semestra som vi brukar. Trots detta finns det olika gratis aktiviteter som anordnas i Södertälje för dig som vill hitta på något roligt under sommarmånaderna.

Arrangerade aktiviteter

Aktivitetsparken i Hovsjö

Under vecka 28-35 har biblioteket och fritidsgården aktiviteter utanför hubben i aktivitetsparken klockan 13-15. Vi kör olika sporter, lekar, spel och pyssel beroende på dag och väder.

Saker du kan hitta på själv

Parkourparken

Ta dig in till parkour-, skate-, klätterparken i Södertälje centrum, du kan själv koppla in din mobil och välja musik på dansbanan så du får den perfekta bakgrundsmusiken.

Anta en läsutmaning

Sommaren är en perfekt tid att hinna med att läsa lite mer än vanligt. En läsutmaning är ett perfekt sätt att testa på lite nya böcker som man kanske inte skulle valt att läsa i vanliga fall. I sommar anordnar biblioteken i Södertälje en utmaning där alla som fullfäljer utmaningen kan vara med i en utlottning av böcker i slutet av sommaren. Du kan hämta din utmaning på närmsta bibliotek.

Åk ut i naturen

Utforska Södertäljes sjöar och skogar, du kan hitta en utflyktsguide på biblioteken här.

Experimentera

Utför experiment med saker du hittar hemma, det finns många bra böcker att låna på biblioteket!

100 saker att göra på sommarlovet

KP har samlat en lista på 100 saker att göra på sommarlovet med tips både från KP-redaktionen och youtubers. Här hittar du tips som utse sommarens bästa glass, starta en youtube-kanal och gör en fotoutställning.

Hoppas du fått lite inspiration här och hittar något riktigt roligt att göra i sommar!

Vi ses på biblioteket!