svenskaEnglish

Dagstidningar och tidskrifter

Biblioteken prenumererar på många tidningar och tidskrifter. Dessutom kan du läsa dagstidningar och tidskriftsartiklar på datorn, antingen på biblioteket eller hemma.

Dagstidningar och tidskrifter på biblioteket

På Stadsbiblioteket finns dagstidningar och tidskrifter på många språk. Du kan läsa dem medan du är på biblioteket. Vi har även en speciell hylla med populära tidskrifter som du får låna hem i sju dagar.

Vi sparar gamla årgångar av vissa tidskrifter. Dessa får du låna hem. Fråga personalen så hämtar vi dem åt dig.

Du kan i de flesta fall se i bibliotekskatalogen vilka prenumerationer som finns på biblioteken och hur länge vi sparar tidskrifterna. Dagstidningar sparar vi några veckor.

Länstidningen (och tidigare Södertälje tidning) finns på mikrofilm sedan 1861. Mikrofilmerna kan du läsa på en läsapparat i Stadsbibliotekets släktforskarrum.

Sök tidnings- och tidskriftsartiklar

När du är på biblioteket kan du söka och läsa artiklar ur dagstidningar och tidskrifter i Mediearkivet. Det är en artikeldatabas med hundratals svenska och utländska nyhetskällor.

Använd Mediearkivet på biblioteket

 

Läs e-tidningar från hela världen genom Pressreader

Pressreader - read newspapers onlineGenom Pressreader kan du läsa mer än 5000 tidningar och tidskrifter från drygt 100 länder på 60 språk direkt i datorn, surfplattan eller mobilen. Du kan också ladda ner hela tidningarna genom Pressreaders app.

Läs e-tidningar genom Pressreader