svenskaEnglish

Datorer och internet

På flera av biblioteken finns internetdatorer. Att låna datorerna är gratis. 

Sök- och katalogdatorer

I biblioteken finns speciella sökdatorer, där du själv kan söka efter böcker och annat. På sökdatorerna kan du även söka i våra olika databaser. På datorerna finns även länkar till andra bibliotekskataloger, så att du kan söka böcker på bibliotek utanför Södertälje. Du kan även boka internetdator och grupprum på sökdatorerna.

Stadsbiblioteket

Internetdatorer

Vid tidskriftsavdelningen finns fem snabbdatorer som du får använda i 30 minuter.
Inne i biblioteket finns datorer som du får använda i 60 minuter. Det finns också två datorer med skanner.

Hur bokar jag datorerna?

För att kunna logga in på Stadsbibliotekets datorer behöver du ditt bibliotekskort eller personnummer och din pinkod. Om en dator är ledig kan du logga in direkt utan att boka först. Du kan även boka en dator i förväg via vårt bokningssystem.

Boka internetdator

Trådlöst internet på Stadsbiblioteket

På Stadsbiblioteket finns trådlöst internet. Nätverket heter "Biblioteket" och är öppet. Du behöver alltså ingen kod för att ansluta din dator.

Skriva ut

Det går att skriva ut från datorerna på biblioteket. 

Skriva ut på biblioteket

Datorer för släktforskning

I släktforskarrummet på Stadsbiblioteket finns dator med olika databaser för släktforskning.

Boka datorer och rum

Tidningsdatorer

I Luna kulturhus foajé finns datorer där du kan läsa dagstidningar från hela världen. Tidningsdatorerna behöver du inte boka i förväg.

Järna bibliotek

På Järna bibliotek finns en dator som du får använda en kort stund och tre datorer som du får använda i 30 minuter. Dessutom finns det en släktforskningsdator. Du bokar datorerna på en bokningslista som finns i biblioteket eller genom att ringa biblioteket.

Hovsjö bibliotek

På Hovsjö bibliotek finns två datorer som du får använda i 30 minuter och två som du får använda 60 minuter. 

För att kunna logga in på datorerna behöver du ditt bibliotekskort eller personnummer och din pinkod. Om en dator är ledig kan du logga in direkt utan att boka först. Du kan även boka en dator i förväg via vårt bokningssystem.

På biblioteket finns också tidningsdatorer, där du kan läsa dagstidningar och tidskrifter från hela världen på många språk.

Hölö bibliotek

På Hölö bibliotek finns en dator. Du kan inte boka den i förväg. Om du behöver skriva ut, säg till så hjälper personalen dig.

Mölnbo bibliotek

På Mölnbo bibliotek finns en dator som du kan boka 30 minuter åt gången. Boka direkt i biblioteket eller genom att ringa biblioteket.

Enhörna bibliotek

På Enhörna bibliotek finns inga datorer att låna.


Tillbaka upp