Hoppa till innehåll
svenska English

Deckare i ö-miljö
1-20 av 23
351124
Bok:Istider:2016
Av: Vargas, Fred
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Den sjunde kriminalromanen med kommissarie Adamsberg i Paris. En gammal sjuk kvinna hittas livlös i sitt badkar, fullt påklädd och med uppskurna handleder. I närheten av kroppen har det tecknats en märklig symbol i form av en giljotin. En vecka tidigare hade kvinnan trots sitt tillstånd gjort förtvivlade försök att posta ett brev. Den komplicerade utredningen för med sig Adamsberg och hans kollegor till en dimmig ö utanför Islands kust.
351672
Bok:Tomma luften:2016
Av: Cleeves, Ann
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Andra Shetlandskvartetten, del två. Vännerna Polly, Caroline och Eleonor kommer från London med sina partner till Shetlandsöarnas nordligaste ö Unit vid midsommar. De är där för att fira Carolines giftermål med öbon Lowrie. Kvällen efter bröllopsfesten försvinner Eleonor. Dagen därpå upptäcker Polly ett mejl från henne som ser ut som ett självmordsbrev. Så hittas Eleonors kropp. Kriminalarna Jimmy Perez och Willow Reeves får utreda fallet.
351239
Bok:Det andra ansiktet:2016
Av: Jungstedt, Mari
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Den trettonde kriminalromanen med kommissarie Anders Knutas i Visby. Formgivaren och fyrabarnspappan Henrik Dahlman hittas mördad, naken och fastbunden, i sommarhuset i Ljugarn. Ännu en familjefar faller offer för samma brutala våld. Anders Knutas och Karin Jacobsson inser att de jagar en gärningsman som hela tiden byter skepnad - en mördare med två ansikten.
347000
Bok:Rädslans fångar:2016
Av: Jansson, Anna
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Sjuttonde boken med Gotlandspolisen Maria Wern. Tingstäde är en vikingatida tingsplats på Gotland. Här har en grupp människor samlats för att invänta jordens undergång. Ulrika Bodin förbereder en föreläsning om Polhem och gör efterforskningar i Tingstäde. I mötet med en gåtfull man drabbas Ulrika av en passion som driver henne att svika de livsval hon en gång gjort. Maria Wern blir utsedd till att leda utredningen av ett brutalt mord på en kvinna.
337199
Bok:I sanningens namn:2015
Av: Sten, Viveca
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Serietitel: Morden i Sandhamn
Åttonde Sandhamnsdeckaren med kriminalinspektör Thomas Andreasson. På en liten ö mittemot Sandhamn pågår ett seglarläger med hundratals barn. När ett av barnen försvinner tvingas Thomas lägga sina privata bekymmer åt sidan. Samtidigt ska Nora Linde påbörja sin svåraste rättegång sedan hon kom till Ekobrottsmyndigheten.
332989
Bok:Den som glömmer:2015
Av: Indriðason, Arnaldur
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Kriminalroman med den isländske kommissarien Erlendur Sveinsson. År 1979 hittas en kropp i en avlägsen lagun. Offret tycks ha anknytning till en amerikansk militärbas i närheten, men amerikanarna vill inte samarbeta med polisen. Erlendur Sveinsson misstänker att fallet har samband med en ung flickas försvinnande tio år tidigare.
333592
Bok:De försvunna:2015
Av: Eriksson, Caroline
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Greta, Alex och dottern Smilla tar båten från sommarstugan ut till en ö i sjön Maren. Greta stannar kvar i båten medan de andra går i land. De kommer inte tillbaka. Greta ger sig ut på ön, ropar och letar, men kan inte hitta Alex och Smilla någonstans. Steg för steg går Greta ner i en avgrund av förvirring och tilltagande mörker.
332069
Bok:Lewispjäserna:2015
Av: May, Peter
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Isle of Lewis-trilogin, del tre. Fin Macleod, som nu är säkerhetschef på en egendom på Isle of Lewis, utreder en våg av illegal jakt på ön. Han kommer i kontakt med barndomsvännen och tjuvskytten Whistler Macaskill. Whistler bär på en stor hemlighet och Fin inser att konsekvenserna skulle bli förödande om sanningen avslöjades.
332999
Bok:Istvillingar:2015
Av: Tremayne, S. K.
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
De sexåriga tvillingarna Lydia och Kirstie är så lika att inte ens föräldrarna Sarah och Angus alltid kan säga vem som är vem. När Lydia dör i en olycka börjar Kirstie bete sig allt underligare. Efter ett år flyttar familjen till en liten isolerad ö i Hebriderna för att börja på nytt. En misstanke börjar pyra inom Sarah.
322623
Bok:Och så var de bara en:2014
Av: Christie, Agatha
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
321163
Bok:Vargavinter:2014
Av: Barr, Nevada
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
291413
Bok:Män ur mörkret:2014
Av: Östlundh, Håkan
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Sjunde boken med kriminalpolisen Fredrik Broman i Visby. Finkalks informationschef Michael Nordborg hittas av sin fru död vid poolen, bunden och torterad. Ett dygn senare upptäcks en politiker mördad i sin lägenhet i Visby. Hon har uttalat sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott. Morden tycks planerade in i minsta detalj.
272656
Bok:Rörgast:2013
Av: Theorin, Johan
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Fjärde romanen i författarens Ölandssvit. Den gamle skepparen Gerlof Davidsson väcks mitt i natten av en pojke som berättar om ett skepp fyllt av döda och döende sjömän och en galen man med yxa. En av de tiotusentals besökare som kommer till Öland har vänt hemåt för att kräva betalning för en mycket gammal skuld.
264337
Bok:Spetsad:2013
Av: Eriksson, Kjell
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Första boken med kommissarie Santos på ön Tairu i Brasilien. Santos vill helst ta det lugnt i hängmattan eller ta en öl på De två vännernas bar. Men våldet tränger sig på. Först hittas Santos kusin R vid floden, spetsad genom halsen. Endast några timmar därefter skjuts den skötsamme Orlando ner mitt på torget i byn.
190709
Bok:En dunkel död:2012
Av: Leon, Donna
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Femtonde boken på svenska med kommissarie Brunetti i Venedig. Miljöaktivisten Marco Ribettis har demonstrerat mot miljöfarliga utsläpp från ett glasbruk på ön Murano och sitter anhållen. Brunetti blir ombedd att få honom på fri fot, något som väcker ilska. Snart befinner sig Brunetti i ett inferno av motstridiga intressen.
188299
Bok:Journal 64:2012
Av: Adler-Olsen, Jussi
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Serietitel: Avdelning Q
234200
Bok:Patient 67:2003
Av: Lehane, Dennis
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
USA 1954. Kriminalaren Terry Daniels tillkallas då en kvinna försvinner från ett mentalsjukhus för brottslingar, beläget på den isolerade ön Shutter Island. Men vad försiggår egentligen bakom murarna? Rykten om drogexperiment och hjärntvätt florerar.
79677
Bok:Skrivet i eld:2007
Av: Beckett, Simon
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
148465
Bok:Fyrmästarens dotter:2009
Av: Rosman, Ann
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
På den lilla ön Hamnseskär utanför Marstrand rustas den tidigare fyrpersonalens bostäder upp. Här ska det bli en turist- och konferensanläggning. Inne i fyrmästarbostadens matkällare hittar två polska murare kvarlevorna av en man. Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg får hand om utredningen.
233719
Bok:Det innersta rummet:2003
Av: George, Elizabeth
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Syskonen China och Cherokee Rivers har fått i uppdrag att transportera ritningar från Kalifornien till Guernsey. Deborah St James söks upp av Cherokee sedan China arresterats för mord på miljonären Guy Brouard. Hans testamente ger upphov till många frågor.