svenskaEnglish

Författartips: Ola Larsmo

1-9 av 9
397850
Bok:Handbok för demokrater:2018:1. utg.
Hylla: Ocg
Medietyp: Bok
Demokratin kan tyckas vara självklar, men de senaste årens auktoritära rörelser i länder nära oss och längre bort har visat att den snabbt kan relativiseras och nedvärderas. Demokratin behöver ett aktivt skydd, menar bokens redaktörer, men hur skyddet ska se ut behöver vi inte vara eniga om. De skriver att demokrati kan definieras som en sund oenighet. Boken innehåller 21 bidrag av 24 författare.
379244
Bok:Att skriva:2017:[Ny utg.]
Av: King, Stephen
Hylla: Gz King, Stephen
Medietyp: Bok
Författaren ger här råd om skrivande och berättar om sitt eget liv och sin karriär.
358512
Bok:Swede Hollow
Av: Larsmo, Ola
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Swede Hollow är en ravin mitt i St Paul, Minnesota. Vid sekelskiftet 1800-1900 bodde mer än tusen svenska migranter här i obeskrivlig slum, svenskar som aldrig lyckats ta sig in i det nya samhället. Vintern 1897 samlas en brokig skara människor i Swede Hollow. Här finns bland andra familjen Björn från Örebro som flyr från en katastrof och David Lundgren som jagar en förlorad och hopplös kärlek. Deras drömmar tar sig olika uttryck.
280379
Bok:101 historiska hjältar:2013
Av: Larsmo, Ola
Hylla: K(x)
Medietyp: Bok
101 korta berättelser om både kända och mindre kända personer som ofta under stort motstånd och stora svårigheter kämpat för mänskliga rättigheter och mot tyranni, rasism och andra fördomar. Alla har de valt att med det egna livet som insats ta ställning för det de anser vara viktigt och rätt.
139074
Bok:Förrädare
Av: Larsmo, Ola
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Charlie Westerholm är nybliven underrättelseofficer. Det är april 1940, Danmark och Norge är ockuperade. Charlie undrar vem de egentligen förväntas hålla ögonen på. Någonstans på socialstyrelsen sitter samtidigt en man som förser Tredje riket med svenska underrättelsetjänstens information om motståndsmän och judar.
241537
Bok:En glänta i skogen
Av: Larsmo, Ola
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Johan skriver en magisteruppsats om den norska motståndsrörelsen. Ett spår leder till den ort i västra Sverige där hans far är uppvuxen och han själv tillbringade flera sommarlov. Men de gamla vänner han vill tala med om krigsåren vänder sig bort.
77331
Bok:Djävulssonaten:2007
Av: Larsmo, Ola
Hylla: Kc.5
Medietyp: Bok
1939 beslöt Uppsalas studenter, efter en maratondebatt i Bollhuset, att uttala sig mot regeringens förslag att låta några judiska specialistläkare komma in i Sverige. 1941 sänder en landsfiskal i Värmland tillbaka en judisk musiker som flytt över gränsen från Norge. Genom dessa händelser skildras opinionsläget i Sverige.
246067
Bok:Stjärnfall:2003
Av: Jakobson, Lars
Hylla: G
Medietyp: Bok
Serietitel: Bonnier essä
Författarna Lars Jakobson, Ola Larsmo och Steve Sem-Sandberg skriver om SF-genren från olika utgångspunkter.
171097
Bok:Joyce bor inte här längre:1999
Av: Farran-Lee, Stephen
Hylla: Ge
Medietyp: Bok