Hoppa till innehåll
svenska English

Hur hittar jag den bok jag vill låna?

I rutan högst upp på den här sidan, där det står "Sök" kan du leta upp böcker, cd-skivor eller allt annat som går att låna på något av biblioteken i Södertälje.

Det går också att söka i barnkatalogen. När du söker i barnkatalogen slipper du vuxenböcker och allt annat som finns på vuxenavdelningen.

Nästan alla böcker går att hitta om du vet vem som har skrivit den bok du vill läsa. LasseMaja–böckerna är till exempel skrivna av en författare som heter Martin Widmark. Om du skriver Widmark och Lassemajas får du upp alla de böcker vi har om dem.

Det är inte helt lätt att alltid hitta den bok som man vill få tag i. Tänk på att personalen är till för dig och fråga alltid om det är något du undrar över.

På sidan barnensbibliotek.se kan du få en massa tips på böcker. Hitta en bok där och kolla sedan om den finns hos oss!

Tycker du att biblioteket borde köpa in en viss bok, cd, film eller något annat som vi inte har? Då kan du lämna ett inköpsförslag. På sidan Barn finns en ruta där du kan skriva till biblioteket och berätta vad du tycker vi ska köpa in. Det går också bra att prata med oss i personalen när du kommer till biblioteket.