Hoppa till innehåll
Nya e-böcker för unga
1-20 av 36
406501
E-bok:Damaskus Sölvesborg:2017
Av: Nilsson, Per
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Leo går för sig själv. Han är duktig på gymnasiet, men ser ner på sina klasskamrater och föraktar det samhälle han lever i. I Leos klass går Nour, flykting som är född i Damaskus. De båda har aldrig pratat med varandra. Under en utedag med klassen hamnar Leo och Nour i ett vindskydd mitt i skogen. Nour har skadat foten, de är genomblöta, det är kallt och det mörknar. De måste hjälpas åt för att överleva. Och de måste prata.
406511
E-bok:Flickvänsmaterial:2018
Av: Walldén, Yrsa
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Roxy och Eva har just tagit studenten. Eva har precis blivit dumpad av sin kille och Roxy har aldrig haft någon. Men de har varandra och sommarens projekt blir att hitta en kille till Roxy. Eva fixar med bilder och dejtingappar. De tråcklar sig förbi klyschiga formuleringar och sen kan sommaren börja. Roxy vrider och vänder på sig själv för att vara den hon tror hon ska vara.
406058
E-bok:Vi skulle segla runt jorden:2018
Av: Sundström Lindmark, Anna
Av: Widmark, Elisabeth
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Ungefär 1500 personer per år tar sitt eget liv i Sverige. Det är den främsta dödsorsaken bland män 20-49 år. Några av dem har barn som lämnas kvar, med sorgen och frågorna. Anna Sundström-Lindmark förlorade sin pappa när hon var 19 år och här berättar hon om Agnes vars pappa också tar sitt liv. Här gestaltas den nära relation som bokens jag har med sin pappa, och sen tomrummet han lämnar efter sig och omgivningens reaktioner.
405943
E-bok:Fånga en fjäril:2018
Av: Engerman, Ida
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Lise och Olivia är helt olika men det är ändå som om de känt varandra hela livet. Lise är söt och populär men förstår inte att folk, särskilt Olivia, kan tycka om henne. Hon känner sig falsk och ful. Olivia är speciell och smart och för henne finns bara Lise. Men Lise är undanglidande. Olivia blir förvirrad och vet inte om hon vågar tala om för Lise hur mycket hon tycker om henne.
405942
E-bok:Förrädaren:2018
Av: Olin, Kim
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
I Pulverland har en ny ledare tagit makten, och allt förändras. Filip och hans vänner måste hålla sig gömda för att överleva, samtidigt som de i hemlighet försöker krossa den nye bossen. Men snaran börjar dras åt. En man stryker omkring i närheten av deras gömställe och verkar ana vilka de är. En ung kvinna som räddar Filip ur en farlig knipa verkar spela med dubbla kort. Och Tobias Fleming råkar snart mycket illla ut ... Förrädaren är den andra boken om Filip Steen och den sjätte i Kim Olins serie om Pulverland, där kampen i den undre världen fortsätter./Innehållsbeskrivning från Elib
405623
E-bok:Klyva vinden:2016
Av: Hjortvid, Elisabeth
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Det är 300-talet f.Kr. på stäpperna norr om Svarta havet. Arima är en ung kvinna som fått en pojkes uppfostran och lärts upp till konstsmed. För sin yrkesskicklighets skull blir hon bortrövad av sarmater - ett nomadiskt ryttarfolk styrt av kvinnor. Arima blir tack vare sina färdigheter med pilbåge och till häst en respekterad medlem i samhället. Men hennes framgång väcker även avundsjuka och sarmaternas lagar kan vara hänsynslösa.
405577
E-bok:Innebandypiraterna - [första säsongen]:2010
Av: Dahlgren, Sölve
Utgivningsår: 2010
Medietyp: E-bok
405579
E-bok:Innebandypiraterna - tredje säsongen:2011
Av: Dahlgren, Sölve
Utgivningsår: 2011
Medietyp: E-bok
405578
E-bok:Innebandypiraterna - andra säsongen:2010
Av: Dahlgren, Sölve
Utgivningsår: 2010
Medietyp: E-bok
405674
E-bok:Det handlar om oss:2018
Av: Ringdahl, Åsa
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Sjuttonåriga Malin och Johan är varandras totala motsatser. Malin är hästtjej och Johan är hockeykille. När de träffas vänds allt uppochned. Det är omöjligt att motstå den andra, men personer i deras omgivning har svårt att acceptera dem tillsammans. Kan man förändra sin uppfattning om någon, särskilt när personer i ens omgivning gör allt för att hålla den vid liv?
405387
E-bok:Definitivt okysst:2018
Av: Askling, Emma
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Livs sista år i högstadiet ska bli hennes bästa ever. Hon ska bli en coolare person som inte bryr sig om att hon är annorlunda och saknar högerarm. Och hon ska få sin första kyss. Men skolstarten blir inte som hon har tänkt sig. Det har börjat skava med bästisen Ellie, och de nya niorna har inte sett en enarmad tjej förut. När skolan arrangerar en simtävling tvingas hon välja om hon ska vara rädd och okysst eller våga bli den hon vill vara.
405402
E-bok:Grymheten:2017
Av: Bergstrom, Scott
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Sjuttonåriga Gwendolyn lever med sin pappa i New York. Han är diplomat och en dag försvinner han spårlöst under en tjänsteresa. När polisen ger upp hoppet om att finna honom tar Gwendolyn över sökandet. Den enda ledtråden - namnet på en palestinsk informatör - leder henne till Frankrike och en brutal värld av vapensmuggling och trafficking. Under en ny identitet reser hon via nattklubbar i Berlin in i hjärtat av Prags mäktigaste gangsterfamilj.
405403
E-bok:Kronprinsessan:2017
Av: Cass, Kiera
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
The Selection, del fyra. Prinsessan Eadlyn får inte själv bestämma om hon ska gifta sig eller inte. Hon kan inte fly från sitt öde och nu är det dags för henne att delta i Urvalet. Eadlyn är helt inställd på att det för hennes del inte kommer att sluta med romantik, men när tävlingen börjar visar det sig att en av deltagarna faktiskt kan vara den rätta.
404852
E-bok:Bara vänner?:2018:1. uppl.
Av: Hahn, Kerstin L.
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Sjätte boken om Tobias. Lovet börjar på sämsta tänkbara vis för Tobias, och det blir ännu värre när Leila inte svarar på de sms han skickar. Då tycker han nästan att hon är taskig. Men första skoldagen efter lovet är Leila solbränd. Har hon varit utomlands? Kanske har Tobias oroat sig i onödan. Lättläst.
404846
E-bok:En bild av honom:2018
Av: Cotterill, Jo
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Alice stammar, men vem behöver ord när man kan uttrycka sig med bilder? Hon älskar att fota. När hon tittar igenom sina senaste bilder ser hon en suddig figur i bakgrunden. Är hon förföljd? Lättläst.
404832
E-bok:Mörkrets löfte:2018
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Apollon, del två. Guden Apollon, numera känd som den 16-årige dödlige medelmåttan Lester, har precis överlevt den skyddade vistelsen i halvblodslägret. Men han börjar tröttna på att ha acne och en pytteliten hjärna som vanliga dödliga har, och tvingas ge sig av för att finna de orakel som kan hjälpa honom tillbaka till Olympen. Attans otur att Indianapolis tagits över av en ond kejsare som gillar att tortera undersåtar, djur och f.d. gudar.
404756
E-bok:Saker ingen ser:2017
Av: Ahlund, Anna
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Fride, Johannes, Linn, Sebastian och Yodit går på Sibylla allmänestetiska läroverk. Sebastian avger nyårslöftet att han ska kyssa en ny person varje månad. Fride är så kär i Miriam att hen inte kan tänka på annat. Yodit målar och försöker ta plats i gänget. Johannes läser Karin Boye och försöker få plats i livet. Linn är osäker på vad hon ska göra med sin talang. Sebastians nyårslöfte trasslar till saker för fler än honom själv.
404594
E-bok:Spår i snö:2018
Av: Johansson, Ewa Christina
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Det är en mörk, tyst Lucianatt. En liten flicka bestämmer sig för att ta en genväg över en ödetomt, men försvinner spårlöst. Hennes vän, Ellen, bestämmer sig för att själv ta upp sökandet efter sin vän. Ett flertal ledtrådar tar henne till ödetomten, men där hittar hon något annat än sin vän: en portal som tar henne till en annan tid./Innehållsbeskrivning från Elib
404590
E-bok:Över svarta vatten:2018
Av: Johansson, Ewa Christina
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Ellen är en vanlig tjej under 2000-talet, men när hennes vän försvinner spårlöst ger hon sig en ut i den kalla, mörka Lucianatten för att leta efter henne. Denna jakt tar henne till en mystisk portal som transporterar henne till 1500-talet. 1500-talet är en mörk och dyster tid, men Ellen träffar här Isak som blir hennes närmaste vän. När hon under olyckliga omständigheter tvingas överge Isak slungas hon in i ett äventyr som ställer alla hennes förmågor på prov. Kommer hon att få återse sin kära vän? Kommer hon att lyckas ta sig igenom natten som kantas av trollkarlar, monster och andra faror?/Innehållsbeskrivning från Elib
404563
E-bok:Jag och Jonas:2018
Av: Kyed Knudsen, Line
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
"Jonas drar mig in i arbetsrummet, där han sover. Min mage slår en kullerbytta när han stänger dörren efter oss. Vi står i mörkret. Jag kan se hans silhuett i skenet från gatlyktan." Jonas har problem hemma och därför ska han bo hos Ella och hennes föräldrar medan hans familj är på Lanzarote. Ella tycker att han är spännande. Och gullig. Men han är med i ett gäng som håller till i centrum och ställer till med bråk. En natt står han plötsligt i Ellas rum och frågar om han får sova i hennes säng Älskar, älskar inte ingår i en serie om de fyra flickorna Sofie, Ida, Johanne och Ella och deras första möte med kärleken. Jonas och jag är den tredje boken i serien och berättar Ellas historia. Line Kyed Knudsen, f. 1971, debuterade med romanen Flickorna från Nordslätten 2003. 2007 tilldelades hon Gyldendals Pippi-stipendium. Hon skriver barn- och ungdomsböcker och undervisar i kreativt skrivande./Innehållsbeskrivning från Elib