70+ och riskgrupper får egna öppettider

Biblioteken i Järna och Mölnbo har extraöppet för dig som är riskgrupp.

Skördetider

Kolonilotter och balkonger dignar av rosiga tomater och krispiga vaxbönor, potatisknölarna lurar i jorden och sallaten prunkar i pallkragarna… Nu är det dags att njuta frukterna av odlarmödan – skördetiden är äntligen här!

Digitala barnbiblioteket

Biblioteken i Södertälje erbjuder en mängd digitala tjänster för dig som har ett lånekort hos oss. Perfekt för den som är hemma och är sjuk eller har någon i familjen som är det.

Barnens böcker om corona

Nu finns det böcker som tar upp corona ur barnens perspektiv. Läs dem själv eller tillsammans med en vuxen. Då kan ni lära er mer om corona. Böckerna finns att ladda ner på nätet gratis.

Låna tv-spel gratis

Kom in och låna ett tv-spel på stadsbiblioteket i Södertälje. Vi har fler att välja bland.

Träna svenska online

Vill du öva svenska hemifrån? Här har vi samlat tips på lättlästa e-böcker och andra resurser för dig som vill träna svenska digitalt.

Digifritids

Skolgården, lekrummet, biblioteket, stödis – ett digitalt fritids för alla barn!

Låna en e-film i höst

Vi erbjuder en tjänst för e-film – Cineasterna. Hos cineasterna hittar du kvalitetsfilmer från hela världen, både för barn och vuxna.

Take Away

Om du inte har möjlighet att själv leta efter böcker på biblioteket så kan vi hjälpa dig.

Hemestra i sommar

En tur i skogen eller en lyxfrukost på balkongen? Oavsett om du vill hemestra ute eller inne i sommar – vi har (nästan) allt!

Faktaböcker för unga

På Stadsbiblioteket har vi inte mindre än tre avdelningar för faktaböcker. Här vill vi lyfta fram några aktuella favoriter från Ung Fack-hyllan.

Sommarböcker

Än finns det tid kvar att låna någon av dessa fyra sommarböcker, ta en filt och något läskande att dricka på stranden.

Utmana din läsning och håll koll på vad du läst

Har du svårt att komma igång med läsningen? Vill du testa att läsa något nytt men vet inte riktigt var du ska börja? Då har vi en utmaning för dig!

Boken kommer 70+

Du som är 70+ kan få böcker levererade till din dörr. Läs mer om hur du kan komma igång med vår utökade boken kommer tjänst.

Topplistor & nyheter

Vad läser Södertäljeborna mest just nu? Vad längtar vi efter?

Premiär för miljöhyllan

Biblioteken i Södertälje väljer nu att lyfta fram en av vår tids stora frågor. Nu lanseras miljöhyllor på Stadsbiblioteket och på Hölö bibliotek.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En gång i månaden kan du få ett mail med en sammanfattning av vad som är aktuellt på biblioteken.

Lokalsamlingen

Hos oss på biblioteken i Södertälje finns särskilda samlingar med böcker och andra medier som har anknytning till Södertälje med omnejd. Tanken är att samlingarna ska vara en tillgång för dig som vill fördjupa dig i Södertäljes lokalhistoria och kulturarv.

Bokstart

I Hovsjö kommer biblioteket ut med en bokgåva till dig som nyss fått barn för att berätta om högläsning och språkutveckling.

Invigning av Bokrummet i Järna

Bokrummet är Södertäljes första meröppna bibliotek. Vi välkomnar alla Järnabor och andra nyfikna till invigningen måndag 10 februari kl 15.30.