Kulturlördag för hela familjen

Teater, sagostund och kreativ bildverkstad. Under fyra lördagar våren 2020 bjuder Södertälje stadsbibliotek och Södertälje konsthall in till kulturlördagar för hela familjen.

Lokalsamlingen

Hos oss på biblioteken i Södertälje finns särskilda samlingar med böcker och andra medier som har anknytning till Södertälje med omnejd. Tanken är att samlingarna ska vara en tillgång för dig som vill fördjupa dig i Södertäljes lokalhistoria och kulturarv.

Vi ska få nyhetsbrev

En gång i månaden kan du få ett mail med en sammanfattning av vad som är aktuellt på biblioteken.

Invigning av Bokrummet i Järna

Bokrummet är Södertäljes första meröppna bibliotek. Vi välkomnar alla Järnabor och andra nyfikna till invigningen måndag 10 februari kl 15.30.

Mest utlånat 2019

Vad läste Södertäljeborna under 2019 egentligen? Vi har summerat året som gått och samlat ihop listor över de mest utlånade böckerna på Biblioteken i Södertälje.

Stadsbiblioteket ändrar öppettiderna

Från och med 2 januari kommer Stadsbiblioteket öppna klockan 10.00 på vardagar. Foajén med återlämning, dagstidningar, tidskrifter och pocketböcker med mera kommer att vara öppen och bemannad från klockan 9.00.

Första Här & Nu-biblioteket på plats i Stadshuset!

Biblioteken i Södertälje vill ge Södertäljeborna ännu större tillgång till böcker och stimulera till läsning. Därför etablerar vi Här & Nu-bibliotek på ett flertal platser i kommunen.

Det assyriska/syrianska biblioteket

Det assyriska/syrianska biblioteket på Södertälje stadsbibliotek är en unik specialsamling av litteratur. Det är en guldgruva för den som är intresserad av historia, litteratur och religion.

Topplistor & nyheter

Vad läser Södertäljeborna mest just nu? Vad längtar vi efter?

Det våras för Cineasterna

Nu erbjuder vi en ny tjänst för e-film – Cineasterna. Hos cineasterna hittar du kvalitetsfilmer från hela världen, både för barn och vuxna.

Låna tidskrifter på Stadsbiblioteket

Från och med nu går alla äldre nummer av tidskrifterna på Stadsbiblioteket att låna hem.

Träna svenska

Vill du träna svenska? Eller känner du någon som vill? På biblioteket finns det bland annat lättlästa böcker och nyheter.

Kommunens bibliotekschef föreläste i Sydkorea

Bibliotekschefen i Södertälje, Helena Gomér, har de senaste dagarna befunnit sig i Seoul för att delta i invigningsprogrammet av utställningen ”Sweden, where children grow up with books”.

Barnens bibliotek

På Biblioteken i Södertälje hittar vi ofta inspiration från webbsidan barnens bibliotek. Webbportalen riktar sig både till barn och unga men också vuxna som jobbar med läslust.

Mötesplats Nova

Nova är en kreativ mötesplats för alla mellan 15-25 år. Här får ungdomar möjlighet att skapa och uttrycka sig inom musik, dans, konst/skapande. Stadsbiblioteket och Nova är grannar och samarbetar kring verksamhet.

Välkommen till Biblioteken i Södertäljes nya webbplats

Känner du inte igen dig? Då står allt helt rätt till. Vi har nämligen precis lanserat vår nya hemsida.