Hoppa till innehåll

Sök e-ljudböcker

Använd den här sökrutan om du bara vill söka bland e-ljudböcker och inte få med något annat av bibliotekets utbud.

Vanliga frågor om e-ljudböcker

 

Katalogpost e-ljudbok
  • Logga in för att låna e-bok/e-ljudbok
370639
E-ljudbok:Glöm mig [Elektronisk resurs] : [roman]:2016 Glöm mig [Elektronisk resurs] : [roman]
Omslagsbild
Av: Schulman, Alex
Utgivningsår: 2016
Språk: Svenska
Hylla: Hc/DR
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: Bookmark ; Elib (distributör)
ISBN: 978-91-88345-52-3 91-88345-52-1
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Inläsare: Alex Schulman
Speltid: 5 tim., 3 min.
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
Bok:Glöm mig:2016
Bok:Glöm mig:2018
Talbok, DAISY:Glöm mig:2016
Ljudbok, MP3:Glöm mig:2016
E-bok:Glöm mig:2016
Innehållsbeskrivning
En roman om sökandet efter försoning med en alkoholiserad mamma. Alex Schulman befinner sig på sin mammas lantställe för att övertala henne att skriva in sig på en avvänjningsklinik. Han vill ha tillbaka den glada mamman han minns från barndomen. Genom tillbakablickar får läsaren följa det krackelerande förhållandet mellan mor och son och det vuxna barnets desperata strävan efter att reparera relationen.

Liknande titlar
314687
E-ljudbok:Skammens boning:2008
Av: Dahlin, Doris
Utgivningsår: 2008
Hylla: Hc/DR
Självbiografisk berättelse om en uppväxt i Härnösand under femtio- och sextiotalen. Huvudpersonen Doris har långt ljust hår och fina klänningar. Men familjen är fattig och pappan alkoholiserad. Många gånger blir släkten räddningen för barnet Doris när allt brakar samman hemma.
414239
E-ljudbok:Sigrid sover på soffan:2019
Av: Klang, Sigrid
Utgivningsår: 2019
Hylla: Hc/DR
Sigrid sover på soffan är två berättelser som är en enda berättelse - Sigrids. Den lilla Sigrid är sju år gammal och flyr från det fysiska och psykiska våldet hemma till bästisen Lillis i huset intill, där alla alltid är fulla men glada och varma och där ingen slår. Den stora Sigrid är gift med en alkoholiserad äldre man och medberoende. För att inte bli galen och gå sönder tröstar hon sig med andra män och biter ihop. Tills makens missbruk börjar gå ut över de gemensamma barnen. Sigrid sover på soffan handlar om vår tids stora folksjukdom - alkoholism. En miljon svenskar lider av sjukdomen, var och en omgiven av minst 4-5 anhöriga som måste förhålla sig till problematiken utan att få den hjälp som missbrukaren får. De medberoende får ingen hjälp utan måste hjälpa sig själva. Trots att deras historia bara kan sluta på två sätt: Antingen lämnar de eller så dör de. Sigrids historia är med andra ord långt ifrån unik. Men relativt få överlevare orkar ens berätta om vad de varit med om, och verkligen inte med hennes utlämnande, brutalt ärliga och suggestiva språk. Sigrid lyckades lämna. Nu hoppas hon kunna använda sina erfarenheter för att hjälpa andra drabbade och visa dem att det går att försonas och förlåta - om inte med missbrukaren så i alla fall med sig själv./Innehållsbeskrivning från Elib
317634
E-ljudbok:Och allt skall vara kärlek:2011
Av: Lundberg, Kristian
Utgivningsår: 2011
Hylla: Hc/DR
Romanen berättar om tiden före boken Yarden. Den skildrar ett destruktivt missbruk och en intensiv kärlekshistoria.
316326
E-ljudbok:Flakmopedisten:2012
Av: Berghagen, Lars
Utgivningsår: 2012
Hylla: Hc/DR
320821
E-ljudbok:En hemstad:2013
Av: Lundberg, Kristian
Utgivningsår: 2013
Hylla: Hc/DR
En berättelse om utsattheten, om hopp och förtröstan. Om klassresan som ett pågående nu, ett konstant helvete som det inte går att undfly.