Hoppa till innehåll

Årets sommarvärdar i P1
1-19 av 19
305808
Bok:Allt brinner!:2014
Av: Waldersten, Jesper
Hylla: Ibz Waldersten, Jesper
Medietyp: Bok
386062
Bok:Alternativa fakta:2017
Av: Wikforss, Åsa
Hylla: Dd
Medietyp: Bok
382081
Bok:Att ta ett liv:2017
Av: Lisinski, Stefan
Hylla: Oer
Medietyp: Bok
388096
Bok:Being there:2017
Av: Hansen, Paul
Hylla: Inz Hansen, Paul
Medietyp: Bok
139046
Bok:Dopingjägaren Arne Ljungqvist:2008
Av: Lager, Göran
Hylla: Lz Ljungqvist, Arne
Medietyp: Bok
384862
Bok:Ett jävla solsken:2017
Av: Bremmer, Fatima
Hylla: Gcz Nordström, Ester Blenda
Medietyp: Bok
Biografi över journalisten och författaren Ester Blenda Nordström (1891-1948). Som Sveriges första undersökande reporter slet hon som piga på en bondgård, levde ett halvår med samer i Lappland, reste som tredjeklasspassagerare med fattiga emigranter till Amerika och deltog i en flera år lång expedition till ett farligt vulkanområde i Sibirien. Men de spektakulära äventyren och kampen för ett liv på egna villkor visade sig ha ett högt pris.
358584
Bok:Flickan och skammen:2016
Av: Wennstam, Katarina
Hylla: Ohja
Medietyp: Bok
Boken är ett kritiskt reportage om ryktesspridning, sexualitet och skam, skriven i samma anda som böckerna Flickan och skulden och En riktig våldtäktsman. Enligt författaren har kvinnor och flickor i alla tider stämplats för sin sexualitet. Ibland har det inte ens med faktiska sexuella handlingar att göra; en flicka som tar plats kan snabbt stämplas som hora eller slampa. Inget är effektivare för att oskadliggöra en kvinna.
374434
Bok:Flickan på hotellet
Av: Wennstam, Katarina
Hylla: uHc
Medietyp: Bok
Första boken i en planerad trilogi om Alexandra Skarp. En sjuttonårig flicka har hittats död på ett hotell i Vasastan i Stockholm. Någon har strypt henne. När Alexandra Skarp, sexton år, får höra det kan hon inte låta bli att tillsammans med sina bästa kompisar, Charlie och Bianca, börja nysta i fallet. Det leder dem rakt till hotellet där flickan hittades död och snart är de kanske närmare förövaren än de önskat.
309377
Bok:Hjärtklappning:2014
Av: Westerberg, Maria
Hylla: Ibz Westerberg, Maria
Medietyp: Bok
268675
Bok:Hur barnen tog makten:2013
Av: Eberhard, David
Hylla: Eh
Medietyp: Bok
303780
Bok:Husmoderns död och andra texter:2014
Av: Danius, Sara
Hylla: G
Medietyp: Bok
Ett urval essäer och artiklar. Här finns essän om Bonniers kokbok och husmoderns död. I en andra texter beskrivs det tonåriga mötet med Sartre och existensens meningslöshet, glasbruket Orrefors historia och farfar disponentens märkliga öde.
362379
Bok:I det här jävla landet
Av: Wisti, Kent
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
344569
Bok:Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda:2016
Av: Röhlander, Olof
Hylla: Dokb
Medietyp: Bok
Författaren beskriver njutandets konst som något vi kan öva på. Det är att se och uppskatta små saker i tillvaron, att njuta av alla moment i en arbetsprocess, att fokusera på det som faktiskt finns i stället för det som saknas, att låta sinnesintrycken påverka upplevelser i större utsträckning och finna njutning även i motgången. Ett sådant förhållningssätt ska göra att man lyckas njuta i de mest oväntade sammanhang.
381305
Bok:Krokas
Av: Olofsson, Elin
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
I september 1949 kommer den unga tyska kvinnan Uli Hartmann till Krokom. Hon har med sig en bunt brev skrivna av en Elsa Pettersson som ska finnas här. Uli tänker leta reda på Elsa för att få veta vad som hände mellan henne och Hansi, Ulis älskare som deserterade och dog i Norge under kriget. Samtidigt grubblar Elsa Pettersson över hur hon ska göra sig av med den stora hemlighet som hotar hela hennes tillvaro. Mötet förändrar deras liv för alltid.
387469
Bok:Liv 3.0:2017:1. uppl.
Av: Tegmark, Max
Hylla: Pu
Medietyp: Bok
Artificiell intelligens är inte längre science fiction, den är ett faktum och den förändrar våra liv och vårt samhälle, menar författaren Max Tegmark. Författaren undersöker frågor om hur rättsväsendet bör hantera autonoma system, hur troligt det är att vi lyckas skapa övermänsklig intelligens och om vi i så fall kommer att kunna kontrollera den samt om artificiell intelligens kommer att gynna oss.
264397
Bok:Självhushållning på Djupadal:2013
Av: Mandelmann, Marie
Hylla: Qd
Medietyp: Bok
Marie och Gustav Mandelmann delar med sig av sina erfarenheter av att driva ett småskaligt och ekologiskt jordbruk. De odlar säd, grönsaker, frukt och blommor, håller kor, får, grisar, ankor, gäss och höns och driver ett gårdscafé. Beskrivning av allt som finns att göra på en liten gård från tidig vår till midvinter.
332993
Bok:Solblekt av livet
Av: Levengood, Mark
Hylla: Hc
Medietyp: Bok
Kåserande texter där läsaren får stiga in i många nya världar. Om Mark Levengoods fotograf som, när han fick en kallsup under badet, drog in en manet i sin bihåla. Mest förvånad blev nog maneten, menar Mark. Också om mormor som samlar gallstenar i en burk vid sin säng och om Suzanne Ostens pedagogiska övningar.
397848
Bok:Uppdrag sanning:2018
Av: Hedenmo, Anna
Hylla: Lz Hedenmo, Anna
Medietyp: Bok
Anna Hedenmo är journalist på Sveriges Television. Anna Hedenmo ger oss en inblick i vilka överväganden man tvingas göra när man står inför en direktsändning, hur man får mediatränade politiker att tala klarspråk och hur man som journalist vågar ställa de obekväma frågorna.
297156
Bok:Vårt matematiska universum:2014:1. uppl.
Av: Tegmark, Max
Hylla: Ua
Medietyp: Bok
En resa i fysikens, astronomins och matematikens värld. En av hypoteserna i boken är att vår verklighet är en matematisk struktur, en annan att det existerar oändligt många parallella universum och därmed oändligt många du. Genom att kombinera populärvetenskap och banbrytande forskning förklarar Tegmark sina teorier. Han redogör också för framgångar och motgångar som format hans liv som forskare.