svenska

Sydkoreansk litteratur

1-9 av 9
120424
Bok:Den gamla trädgården
Av: Hwang, Sog-yong
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
O Hyonu släpps efter arton år i fängelse som politisk fånge. Ingenting av den värld han tidigare levde i är kvar. Seoul är helt förändrad. Vännerna som han delade sina drömmar med är borta. Kvinnan han älskade, Han Yunhui, är död sedan tre år. I hennes dagbok försöker finna mening i ungdomens revolutionära kamp.
380194
Bok:Dvärgen som sköt upp en liten kula
Av: Cho, Se-hui
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
377749
Bok:Hunden som vågade drömma
Av: Hwang, Son-mi
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Hunden Tufsen har alltid känt sig ensam och utanför på grund av sitt speciella utseende och tillbringar sina dagar på gården utanför sin ägares hus. Hon har drömmar och ambitioner som alla andra. Men varje dag möter Tufsen hinder och utmaningar som hon måste besegra. För bortom dem och på andra sidan grinden finns möjligheter till vänskap, moderskap och lycka. Tufsen måste bara våga ta för sig för att få det liv hon desperat vill ha.
310084
Bok:Hönan som drömde om att flyga
Av: Hwang, Son-mi
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
En dag tröttnar hönan Knopp på att lägga ägg efter ägg bara för att se dem köras bort till marknaden. Genom lagårdsdörrarna ser hon de andra djuren ströva fritt och längtar efter ett annat liv, ett liv i frihet, och drömmer om att få ta hand om ett av sina ägg själv.
361470
Bok:Levande och döda
Av: Han, Kang
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Romanen börjar i sydkoreanska Kwangju 1980, dagarna efter den brutala massakern på hundratals studenter. I en serie länkade episoder som rör sig fram till vår tid, gör berättaren nedslag i ett samhälle präglat av censur och skräckfylld tystnad. Samtidigt finns hela tiden en mäktig drivkraft att minnas, berätta och ge mänskligheten tillbaka till dem som berövats den.
179104
Bok:Ta hand om min mor
Av: Sin, Kyong-suk
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Roman om livet i Sydkorea. En kvinna försvinner på Seouls centralstation när hon ska hälsa på sina barn. Familjemedlemmarna börjar ett desperat sökande vilket får dem att reflektera över sina relationer med modern. I bokens fyra delar berättar dottern, äldsta sonen, maken och modern.
366305
Bok:Vegetarianen
Av: Han, Kang
Hylla: Hce
Medietyp: Bok
Yeong-hye är en tystlåten kvinna som lever i ett traditionellt äktenskap i Sydkorea. Så börjar hon drömma om blod och brutalitet, om kroppar och kött. Hon bestämmer sig för att bli vegetarian. Människorna runt henne vägrar att acceptera beslutet och hennes envishet sätter igång en spiral av tvång och våld som också kommer att handla om hennes sexuella och intellektuella frihet. Våldet som Yeong-hyes protest släpper lös tar sig in i henne själv.
382978
Bok:Vit fjäril:2017
Av: Ko, Un
Hylla: Hce.03
Medietyp: Bok
382248
Bok:Vår förvridne hjälte
Av: Yi, Mun-yol
Hylla: Hce
Medietyp: Bok