Hoppa till innehåll
Topplista e-böcker
1-20 av 50
378663
E-bok:Ditt liv och mitt:2017
Av: Axelsson, Majgull
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
När Märit kommer till Lund har det gått över femtio år sedan hon var här sist. Hit kom hon som läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade. På Norra kyrkogården finns en massgrav som påminner om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa. Det var där hennes bror gick under. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?
380997
E-bok:Även vilda hundar:2017
Av: Rankin, Ian
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Ett av kriminallitteraturens riktigt stora författarskap. Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT Ian Rankin bräcker det mesta i dagens deckarutgivning. Lotta Olsson, DN John Rebus är inte pensionärstypen. Han är inte särskilt förtjust i hobbies, semestrar eller renoveringsprojekt. Han har polisyrket i blodet. Så när kriminalinspektör Siobhan Clarke ber om hans hjälp i en utredning tvekar Rebus inte länge innan han tackar ja. Clarke har utrett en framstående advokats död, vars kropp hittades tillsammans med ett hotfullt meddelande. På andra sidan Edinburgh har Big Ger Cafferty - Rebus långvariga ärkefiende - tagit emot ett identiskt meddelande och en kula genom sitt fönster. Nu är det upp till Clarke och Rebus att lägga ihop pusselbitarna och sätta fast mördaren. IAN RANKIN är en skotsk författare som blivit känd världen över för sin romanserie om kommissarie John Rebus. Ian Rankin har bland annat belönats med en Edgar Award , en CWA Gold Dagger , en CWA Diamond Dagger och en Chandler-Fulbright Award , och räknas i dag till kriminallitteraturens största namn. Även vilda hundar är den tjugonde romanen om John Rebus, i översättning av David Nessle. Vårens bästa läsning. Per Åhlin, Dalarnas Tidningar Rankin är en ypperlig intrigmakare som dessutom har en förmåga att bygga personligheter man kan tro på. DAST Magazine/Innehållsbeskrivning från Elib
380861
E-bok:Under cover:2017
Av: Marcus, Tom
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Tom Marcus (pseudonym) är en av den brittiska underrättelsetjänstens, MI5:s, bästa spanare någonsin. Han rekryterades till MI5 efter terrorattacken i London den 7 juli 2005. Dessförinnan hade han arbetat i fem år som underrättelseofficer för ett specialförband inom brittiska militären. I Under Cover lyfter han på den tunga täckmanteln och låter oss få en unik inblick i MI5:s antiterrorarbete. Om livet i den för oss vanliga människor osynliga krigsfronten mitt i samhället. Och du kan glömma skakade dry martinis, drottningens engelska och smoking. För Tom Marcus har det till exempel handlat om att klä sig i urinindränkta kläder och spela hemlös framför en moské med misstänkta fundamentalister eller att på olika sätt, med livet som insats, söka upp extremistiska grupper. Very well written, gives a startling amount of operational detail, the biggest shock of all - MI5 agreed to its publication. Sunday Times/Innehållsbeskrivning från Elib
378039
E-bok:Två systrar:2016
Av: Seierstad, Åsne
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Journalisten och författaren Åsne Seierstad ställer frågan varför muslimska ungdomar som växer upp i väst radikaliseras. En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två tonårsflickor från sitt hem i Norge. Det visar sig att de har gått över gränsen till Syrien. Pappan ger sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar. En berättelse om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.
379660
E-bok:Toner i natten:2016
Av: Moyes, Jojo
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Den firade violinisten Isabel Delancy har alltid tagit sitt privilegierade liv mitt i London för givet. Men när hennes man dör och lämnar efter sig ett berg av skulder, tvingas Isabel och hennes två barn att lämna sitt hem. Mitt i all tragik ärver hon en herrgård på landet. Grannen Matt erbjuder sig att ta hand om renoveringen. Men Matt liksom hans fru Laura har en hemlig agenda. Även fastighetsmogulen Nicholas Trent har ögon på herrgården.
382239
E-bok:Trogen intill döden:2017
Av: Moström, Jonas
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
En augustimorgon hittas den tjugofemårige landslagsstjärnan i fotboll, Henrik Borg, död i sängen i sin sommarstuga utanför Ystad. Det mesta tyder på att det är ett naturligt dödsfall, men en detalj förbryllar polisen: på Henrik Borgs bröst, under hans knäppta händer, ligger en blå ros. Inom en vecka, men på helt andra ställen i Sverige, påträffas ytterligare två dödsfall under likadana omständigheter: en fyrtiosjuårig pilot i Kiruna och en ung kvinnlig dansare i Göteborg. Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, GMP, kallas in, och psykiatrikern Nathalie Svensson avbryter sin semester för att delta i arbetet. Hennes kollega, kriminalkommissarie Johan Axberg, tvekar däremot till en början - han har fullt sjå med sitt privatliv. Men ett telefonsamtal får honom att trots allt ansluta till gruppen. En intensiv jakt på en oförutsägbar seriemördare tar sin början. Hur begås morden? Vad är motivet? Och framför allt: Var kommer han eller hon - att slå till nästa gång? Trogen intill döden är den fjärde boken om psykiatriker Nathalie Svensson, kriminalkommissarie Johan Axberg och de andra i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp. JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Sedan debuten 2004 med thrillern Dödens pendel har han nått stora framgångar med böckerna om kriminalkommissarie Johan Axberg och psykiatrikern Nathalie Svensson - två serier som vävdes samman i Dominodöden (Lind & Co, 2015). "rappt, flyhänt och effektivt, med en aldrig sviktande intensitet" Arne Dahl, om Dominodöden/Innehållsbeskrivning från Elib
378036
E-bok:Kaninjägaren:2016
Av: Kepler, Lars
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Sjätte boken med kriminalkommissarie Joona Linna som nu har suttit två år på Kumla. Polisen behöver Linnas hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren. Offren hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer. Tv-kocken Rex Müller ska för första gången ta hand om sin son Sammy,vilket blir till en fruktansvärd kamp på liv och död. Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet.
380372
E-bok:En skopa kärlek:2017
Av: Kinsella, Sophie
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Samantha har ett enda mål: att bli den yngsta delägaren någonsin på den advokatfirma i London där hon arbetar. När hon begår ett misstag lämnar hon desperat kontoret, hoppar på ett tåg och går av vid en okänd station. Hon ringer på måfå på dörren till ett hus. Familjen där tror att hon söker jobbet som hembiträde.
380390
E-bok:Syndafloder:2017
Av: Ohlsson, Kristina
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Den sjätte kriminalromanen med Fredrika Bergman och Alex Recht. En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fåtölj framför brasan. I en annan del av staden söker en begravningsentreprenör efter sin bror. Samtidigt kämpar en kvinna för att inte förlora kontrollen när hennes man blir mer och mer farlig. Fredrika Bergman och Alex Recht ser samband mellan de olika fallen och leds in i en cirkel av spår där gamla synder kommer tillbaka.
382122
E-bok:Ett långt spår av blod:2017
Av: Cross, Mason
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Första boken i den nya serien om Carter Blake. Den är så bra att jag fastnar ohjälpligt och sträckläser. Lotta Olsson, DN. Ett långt spår av blod är en bra, hårdkokt deckare som drar upp konturerna till en spännande huvudperson inför de kommande delarna. Gunilla Wedding, Skånska dagbladet. Rappt och effektivt. Per Åhlin, Dalarnas Tidningar. Det första du bör veta om mig är att mitt namn inte är Carter Blake. Det namnet är lika lite mitt som hotellrummet jag bodde i när de anlitade mig. När Caleb Wardell, den ökände Krypskytten från Chicago , rymmer från death-row två veckor före sin avrättning vänder sig FBI till Carter Blake. Han är en man med en unik förmåga att spår upp personer som inte vill bli hittade, och en person som Wardell dessutom är bekant med sedan tidigare. Tillsammans med Elaine Banner - en ambitiös FBI-agent som förenar livet som singelmamma med en alltmer framgångsrik karriär - måste Carter spåra Wardell, som nu förflyttar sig över USA och dödar till synes slumpmässigt. Men Carter och Elaine finner sig snart vara åskådare mer än aktörer i fallet. Och medan de desperat försöker förstå sig på en man som dödar av ren lust, uppdagar de ett virrvarr av lögner och korruption som ska skaka om hela landet. MASON CROSS är en brittisk kriminalförfattare, född 1979 i Glasgow. Ett långt spår av blod [ The Killing Season ] är hans hyllade debutroman och den första boken i serien om Carter Blake, som också nominerades till Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year 2015. Mason Cross bor fortfarande i Glasgow tillsammans med hustru och tre barn. Det är otroligt spännande från de första sidorna till de sista. Historien är filmiskt berättad blodig action med ett otal spännande sekvenser ända fram till det oväntade och lätt överraskande slutet. Leif Peter Jonsson, DAST Magazine Med en hyperspännande intrig, smarta och intressanta karaktärer, ett rappt, lite kärvt språk så blir Ett långt spår av blod till ren läsfest./Innehållsbeskrivning från Elib
379927
E-bok:Kära Barbro:2017
Av: Ackebo, Lena
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Fortsättning på Världens vackraste man. Barbro reser ensam hem från Mallorca medan systern Mona stannar kvar hos Världens Vackraste Man. Men ingenting gör Barbro riktigt glad längre, hon känner sig avskuren från sin man och barnen och fylls av en känsla av tomhet. Breven från Mona väcker en rastlöshet hos Barbro, hon som alltid sett sig som den lyckade systern. Monas mod att våga förändra sitt liv framkallar en längtan efter någonting annat.
379800
E-bok:Mörkt motiv:2017
Av: Penny, Louise
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Första boken med kommissarie Armand Gamache i den kanadensiska byn Three Pines. Jane Neal hittas död i skogen, skjuten med en pil rakt genom hjärtat. Lokalbefolkningen menar att den omtyckta gamla kvinnan råkat ut för en tragisk olycka. Men kommissarie Gamache och hans grupp blir snart övertygade om att det handlar om mord.
312510
E-bok:Dansa för oss:2013
Av: Nyqvist, Michael
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-bok
376094
E-bok:Kan man dö två gånger?:2016
Av: Persson, Leif G. W.
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Sjöscouten Edvin sätts i land på Ofärdsön i Mälaren för att plocka svamp. Istället hittar han en halvt begravd dödskalle. Trots att Edvin bara är tio år har han genast situationen klar för sig. Han virar in kraniet i en plastpåse, rymmer från scoutlägret och åker raka vägen hem till sin granne - kriminalkommissarie Evert Bäckström. Den döda visar sig vara en kvinna som dog redan i tsunamin i Thailand för tolv år sedan.
372878
E-bok:Störst av allt:2016
Av: Persson Giolito, Malin
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
En rättegångsthriller. I Djursholms allmänna gymnasium möts grupper som sällan behöver träffas annars. Fem tonåringar och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta. Det blir ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.
314175
E-bok:När barnet lagt sig:2009
Av: Nyqvist, Michael
Utgivningsår: 2009
Medietyp: E-bok
Skådespelaren Michael Nyqvist skriver här om sökandet efter sina biologiska föräldrar och efter sin egen identitet. Boken är en fördjupning av sommarprogrammet 2007 då han berättade om sin bortadoption.
355572
E-bok:Världens vackraste man:2016
Av: Ackebo, Lena
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Mona, pensionerad lärare, och hemmafrun Barbro är systrar. De har inte mycket gemensamt; Mona är präglad av mörka minnen medan Barbro håller fast vid bilden av en lycklig barndom. De få gånger de träffas slutar nästan alltid i gräl och tårar. På Barbros initiativ åker de på en charterresa till Mallorca för att lära känna varandra bättre. Men mellan dem kommer en ytterst charmerande engelsman och sedan är inte mycket sig likt i systrarnas liv.
373494
E-bok:Avlägsen stjärna:2017
Av: Bolaño, Roberto
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
374230
E-bok:Dödens pendel:2017:[Ny utg.]
Av: Moström, Jonas
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd. Hennes son misstänker att döden inte var naturlig, men kriminalkommissarie Johan Axberg avvisar misstankarna. När Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus och vän till Axberg, får in en ung kvinna med hjärtstillestånd, blir han misstänksam.
378920
E-bok:Vänd dig inte om:2016
Av: Alsterdal, Tove
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
En gång var Beckomberga ett av Europas största mentalsjukhus - nu byggs det exklusiva bostäder i den gamla parken. Svante Levander flyttar in i idyllen tillsammans med sin nya kärlek. På väg hem från affären blir han knivhuggen till döds.Eva, hans före detta hustru, har följt efter honom den kvällen och grips misstänkt för mord. Bara en person kan vittna om vad som hände - en tiggande kvinna, men hon är spårlöst försvunnen.