Hoppa till innehåll
Topplista e-böcker barn
1-20 av 40
327477
E-bok:Eliona:2015
Av: Mikalides, Elin E
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
406960
E-bok:Här kommer färjan:2017
Av: Norlin, Arne
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
En bok om Halvan vars lekar alltid blir till verklighet. Nu är Halvan överstyrman på färjan Oceania. Fartyget är jättestort och det händer massor av saker på de tolv däcken. Halvan får höra att en hund springer lös. Det krävs en del list för att fånga in den. Nästa dag har någon ramlat i trappan och brutit armen. En ambulanshelikopter landar på helikopterplattan längst upp. Vilken tur att Halvan klarar det mesta både till sjöss och på land!
416690
E-bok:Diamantmysteriet:2018:[Ny utg.].
Av: Widmark, Martin
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Första fristående delen i serien om LasseMajas detektivbyrå i Valleby. Diamanter stjäls från guldhandlare Muhammed Karat och polisen som kört fast kontaktar klasskompisarna och detektiverna Maja och Lasse för att få hjälp. Kanske är tjuven någon i personalen?.
415842
E-bok:Håkan Bråkan och fismysteriet:2019
Av: Olsson, Sören
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-bok
Det är något väldigt konstigt med pruttar. Det spelar ingen roll hur mycket Håkan Bråkan försöker hålla sig för skratt. Det går ändå inte att låta bli när någon råkar släppa av en riktig brakare. Håkan tycker att pruttar är ett stort mysterium. Hur kan något som är osynligt lukta så illa? Och speciellt när man är i husvagnen tillsammans med pappa Rudolf. Pappas fisar luktar värre än en hel fabrik med surströmming, tycker Håkan./Innehållsbeskrivning från Elib
341364
E-bok:Ishavspirater:2015
Av: Nilsson, Frida
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
Boken bygger på radiomanuset till julkalendern 2012: Siri och ishavspiraterna. Piraten Vithuvud rövar bort barn och tvingar dem att hacka fram diamanter i en mörk och farlig gruva. Han är så fruktad att ingen vågar söka efter barnen. Men när han tar Siris lillasyster Miki, gör Siri det som ingen annan vågar och ger sig ut.
394865
E-bok:Zäta och sjukhusets mörka hemlighet:2018:1. e-boksutg.
Av: Petrén, Elsie
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
På sin tolvårsdag är Zäta med om en olycka, blir medvetslös och hamnar på sjukhus. När hon vaknar upp har hon fått en märklig förmåga: Ibland kan hon läsa andras tankar! Och tur är väl det, för det händer konstiga saker på sjukhuset och Zäta måste ge sig ut och undersöka sjukhusets mörka kulvertar för att lista ut vad som pågår. Elsie Petrén, född 1954, är en svensk saxofonist, kompositör och författare. Hon hade påbörjat en utbildning till kläddesigner när kärleken till saxofonen tog över. Efter att hennes dotter föddes tog hon sedan en paus från musiken och började istället att skriva deckare för barn och unga. En spännande deckarserie för barn och ungdomar om 12-åriga Zäta som efter en olycka får förmågan att läsa tankar./Innehållsbeskrivning från Elib
321353
E-bok:Kyrkomysteriet:2014:[Ny utg.]
Av: Widmark, Martin
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Femtonde boken om LasseMajas detektivbyrå.När en ny präst ska tillträda i Vallebys kyrka, verkar det som om någon saboterar den högtidliga ceremonin. Och vart har biskopens silverkräkla tagit vägen?
328433
E-bok:Inmurade:2014
Av: Ollmark, Lena
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Firnbarnen, del ett. Leo, Natta och Teddy ska börja i sexan i den nyrenoverade Firnbyskolan. Det skapas genast motsättningar mellan de tre eleverna. Men så händer något i skolans nya slöjdsal nere i källaren - någon verkar gömma sig där. Senare inträffar en olycka på samma plats. Leo, Natta och Teddy måste försöka samarbeta.
355579
E-bok:Boet:2016
Av: Oppel, Kenneth
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Steve oroar sig för mycket. Oro för hans nyfödda och sjuka lillebror, oro för att hans föräldrar inte ska orka med och oro för det stora getingboet som hänger i trädet utanför sovrumsfönstret. När en mystisk ängel börjar dyka upp i Steves drömmar och erbjuder sig att fixa hans lillebror, känner sig Steve bönhörd. Allt han behöver säga är Ja, men Ja kan vara ett farligt ord.
396174
E-bok:Odla med Omar:2018
Av: Wirsén, Carin
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Omar älskar att fundera över det som växer och vad som händer med frön som stoppas ner i jorden. Det är lite som trolleri. Små frön blir till slingriga, blommiga växter eller knapriga morötter. Bara man väntar tillräckligt länge. Följ med Omar på en promenad genom trädgården och upptäck färger, frukter och former. Vilka färger har frukterna och blommorna? Är de vassa? Går de att äta? Varför behövs humlor och vad händer med rötterna som finns under jorden?
414396
E-bok:Erik ser en zombie:2019:1. uppl.
Av: Bengtsson, Torsten
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-bok
Det är strax innan Halloween och Erik är ensam hemma. Han spelar dataspel, när det knackar på fönstret. Han rycker till och tittar försiktigt ut. Där står en zombie.
395134
E-bok:Zäta och det dolda brottet:2018
Av: Petrén, Elsie
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Andra delen i en deckarserie med flickan Zäta. Zäta och hennes båda kompisar Nisse och Anja kämpar för att behålla Fabriken, en gammal industri med replokaler som ligger i stadens hamnområde. De ordnar en festival för att visa hur viktig Fabriken är, men redan innan den börjar, händer det konstiga saker på området.
408640
E-bok:Apelsinträdgården:2018
Av: Roca Ahlgren, Malin
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Alla människor har ett eget apelsinträd. På vissa växer det många apelsiner och på andra bara några stycken. Men varje dag växer det nya. Varje apelsin ger ork att kunna göra olika saker. Som att klä på sig, äta, prata, duscha eller handla. Elinas mamma har inte så många apelsiner på sitt träd. Dom försvann en dag, för att hon orkat för mycket under en lång tid. En bok om utmattningssyndrom. Boken är tänkt som stöd för drabbade barnfamiljer./Innehållsbeskrivning från Elib
403658
E-bok:En annan Albin:2017
Av: Unenge, Johan
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Albin är en sån som ingen lägger märke till. Lärarna vet knappt vad han heter, ingen passar till honom på fotbollen, ingen lyssnar på vad han har att säga. På skolans friluftsdag glöms Albin kvar i skogen och blir tvungen att tillbringa natten utomhus. När räddningstjänsten hittar honom är allt förändrat. Plötsligt ser alla honom, alla frågar vad han vill, alla vill vara hans vän. Kanske var det något med de där bären han åt i skogen.
354433
E-bok:Alice i Spegellandet:2015
Av: Carroll, Lewis
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
Fortsättning på Alice i Underlandet. När Alice stiger genom spegeln i salongen befinner hon sig i en besynnerlig, bakvänd värld där schackpjäser går omkring, blommor kan tala och ingenting är vad det verkar vara. Alice hamnar i ett bisarrt schackparti och träffar några ganska excentriska figurer.
352730
E-bok:Avgång 9:42 till nya livet:2016
Av: Kadefors, Sara
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
När Billie kommer till fosterhemmet i Bokarp förstår hon inte ens att de är framme - så litet är samhället. I huset bor en kall mamma, en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Billie är inte typen som deppar eller ger upp. I stället bestämmer hon sig för att passa in.Snabbt får hon en massa nya vänner och nya fritidsintressen. Men snart inser Billie att människorna i Bokarp bär på hemligheter och har obegripliga konflikter.
317964
E-bok:Svarta kängor med gul söm:2012
Av: Melin, Mårten
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
När Markus får ett par svarta kängor med gul söm i födelsedagspresent, blir han jätteglad. Men så säger Jonte högt så att hela klassen hör det: "Kolla Markus! Värsta rasse-kängorna!". Markus vet vad en rasist är, men han är ju inte sådan!
372876
E-bok:Monstret i natten:2016
Av: Strandberg, Mats
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Den första boken om monstret Frank. Samma dag som Frank fyller nio år händer något som förändrar hans liv. Grannen Alices hund råkar bita Frank i handen och snart börjar Frank drömma mystiska drömmar. I drömmen är han täckt av lurvig päls och springer i skogen på fyra ben. Samtidigt sprids ett rykte som säger att det bor ett monster i skogen, en livsfarlig best som kastar sig över oskyldiga människor. Kan det vara så att Franks dröm inte är en dröm?
416691
E-bok:Hotellmysteriet:2018:[Ny utg.].
Av: Widmark, Martin
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
En lättläsnings-deckare i serien om LasseMajas detektivbyrå. Familjen Åkerö tar in på stadshotellets svit i Valleby tillsammans med sin värdefulla kinesiska äppeltax. När äppeltaxen försvinner kopplas Lasse och Maja in.
416707
E-bok:Tågmysteriet:2018:[Ny utg.].
Av: Widmark, Martin
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Sjunde, fristående boken om LasseMajas detektivbyrå. En säck med gamla sedlar som ska förstöras fraktas med tåg. Utanför godsvagnen där säcken finns, sitter polismästaren och spanar. Som tur är finns också Lasse och Maja med. I tumultet som uppstår sedan någon dragit i nödbromsen upptäcks att säcken med pengarna är stulen.