Hoppa till innehåll
Topplista e-böcker barn
1-20 av 50
341364
E-bok:Ishavspirater:2015
Av: Nilsson, Frida
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
Boken bygger på radiomanuset till julkalendern 2012: Siri och ishavspiraterna. Piraten Vithuvud rövar bort barn och tvingar dem att hacka fram diamanter i en mörk och farlig gruva. Han är så fruktad att ingen vågar söka efter barnen. Men när han tar Siris lillasyster Miki, gör Siri det som ingen annan vågar och ger sig ut.
327477
E-bok:Eliona:2015
Av: Mikalides, Elin E.
Av: Mikalides, Mikhael
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
328568
E-bok:Nidstången:2014
Av: Larsson, Åsa
Av: Korsell, Ingela
Av: Jonsson, Henrik
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Pax, del ett. I Mariefred har väktarna Estrid och Magnar vigt sina liv åt att skydda biblioteket under kyrkan, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det.
327815
E-bok:Den nya lärlingen:2014
Av: Flanagan, John
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Spejarens lärling, del tolv. Will har drabbats av en svår förlust och är nu besatt av att hämnas på de ansvariga. Hans vänner försöker hindra honom från att välja den destruktiva vägen och föreslår att han ska ta sig en lärling. Will måste bestämma sig för vad som betyder mest: att hämnas eller att rädda oskyldiga människor.
375576
E-bok:Den siste draken:2017
Av: Bergström, Patrik
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Legenden om Örnfolket, del tre. Remus tillhör Örnfolket och är så liten att han knappt kan klättra uppför en trappa. Det uppdrag som Remus står inför är desto större. Tillsammans med sina vänner, örnen Aquila och prinsessan Regina, måste han återbörda Maximus ring och stilla vulkanen.
328566
E-bok:Grimmen:2014
Av: Larsson, Åsa
Av: Korsell, Ingela
Av: Jonsson, Henrik
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Pax, del två. Det finns ett magiskt, hemligt bibliotek under kyrkan i Mariefred.Bröderna Alrik och Viggo är utvalda att hjälpa väktarna att skydda böckerna. Pojkarna får fullt upp när en best attackerar djur och människor i staden. Kan man lita på häxmästaren som plötsligt dyker upp i Mariefred för att söka råd i biblioteket?
411097
E-bok:Håkan Bråkan får inte vara med:2018
Av: Olsson, Sören
Av: Jacobsson, Anders
Av: Lindén, Eva
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Håkan Bråkan känner sig ledsen i hela kroppen. Han har sett fram emot att få gå på Doris kalas. Men det visar sig att han är den enda i klassen som inte är bjuden. Håkan är vrålarg och hämndlysten. Doris ska minsann inte få komma på hans fest när han fyller år! Men så börjar Håkan tänka på hur hemskt det var att känna sig utanför. Kan han verkligen vara lika taskig tillbaka?/Innehållsbeskrivning från Elib
381434
E-bok:Ester längtar:2017
Av: Hallberg, Lin
Av: Björnstjerna, Jonna
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Extra lätt att läsa med djur och magi, av författaren till böckerna om Sigge Alla barn behöver ett djur - det vet expediten i den magiska djuraffären. Men vilket djur ska bli Esters? Kommer den gamla damen bakom disken verkligen lyckas att ordna fram det bästa tänkbara djuret för flickan som inte vågar gå ut? I den tredje boken om Den magiska djuraffären berättar Lin Hallberg och Jonna Björnstjerna om längtan efter ett djur, en kompis och modet att röra sig fritt. Ester sitter och tittar ut genom fönstret i källarrummet där hennes familj numera bor. Hon ser gatan utanför som är ny och främmande. Hur ska hon våga sig ut utan att gå vilse? Varje dag skuttar pojken Leo och hunden "Kompis" förbi på trottoaren. En dag vågar Ester ropa på hunden som glatt hoppar in till henne genom fönstret. "Du kan också köpa ett djur" berättar Leo när Ester äntligen vågar sig ut tillsammans med den busiga lilla hunden. Leo beskriver vägen för henne till Den magiska djuraffären. Med korta meningar och text i versaler beskriver Lin Hallberg, författaren till de populära hästböckerna om Sigge, Esters längtan efter ett djur, en kompis och frihet. Jonna Björnstjernas härligt småtuffa bilder hjälper till att underlätta för läsningen. Böckerna ingår i serien Extra lätt att läsa, böcker med korta meningar och text i versaler. Läs också: Novas hemlighet, 2015 En kompis till Leo, 2016 Illustratör: Jonna Björnstjerna/Innehållsbeskrivning från Elib
Den magiska djuraffären, del tre. Ester och hennes familj har flyttat till ett källarrum. Här sitter hon och tittar ut genom fönstret och undrar hur hon ska våga sig ut. Varje dag kommer pojken Leo och hunden Kompis förbi på trottoaren. En dag vågar Ester ropa på hunden som hoppar in till henne genom fönstret. Leo berättar att Ester också kan köpa ett djur och beskriver vägen till Den magiska djuraffären. Ingår i serien Extra lätt att läsa.
355344
E-bok:Kapten Kalsong:2016
Av: Pilkey, Dav
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
George och Harold älskar att göra egna tecknade serier. De skapar den coola superhjälten Kapten Kalsong. Skolans elake rektor herr Krupp hatar barn och främst hatar han George och Harold, deras attityd och ständiga upptåg, men framför allt deras hyllade serie. Boken har tidigare givits ut med titeln Äventyr med kapten Kalsipp.
328433
E-bok:Inmurade:2014
Av: Ollmark, Lena
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Firnbarnen, del ett. Leo, Natta och Teddy ska börja i sexan i den nyrenoverade Firnbyskolan. Det skapas genast motsättningar mellan de tre eleverna. Men så händer något i skolans nya slöjdsal nere i källaren - någon verkar gömma sig där. Senare inträffar en olycka på samma plats. Leo, Natta och Teddy måste försöka samarbeta.
353524
E-bok:Näcken:2016
Av: Larsson, Åsa
Av: Korsell, Ingela
Av: Jonsson, Henrik
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Pax, del sex. Mellanstadiet på Mariefreds skola har temadag ute på Mälarens is. Något går snett. När Iris påstår att det är Näcken som ligger bakom, inser Viggo och Alrik att hon har rätt. Näcken är ett vattenväsen som dränker sina offer bara för skojs skull. Samtidigt har det kommit en ny slottsfogde till Gripsholms slott som det är något skumt med. Alrik och Viggo måste utmana sina djupaste rädslor. Dessutom har pojkarnas mamma dykt upp.
312976
E-bok:Skämtaren Sune:2012
Av: Olsson, Sören
Av: Jacobsson, Anders
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
412404
E-bok:Erik dyker:2018
Av: Bengtsson, Torsten
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Erik är i simhallen. Han har tagit guldfisken. Nu ska han byta om och går till omklädningsrummet. Men han tar fel dörr ... Pinsamt! Böckerna om Erik är en uppskattad serie om en övermodig kille runt 7-8 år. Erik har fått många ovilliga unga läsare att faktiskt läsa en bok, och en till ... Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder./Innehållsbeskrivning från Elib
333419
E-bok:Berättelser om en (inte så) graciös isprinsesssa:2015
Av: Russell, Rachel Renée
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
Nikkis dagbok, del fyra. Nikki är förälskad i Brandon, men tror att hon aldrig kommer att ha en chans. När han bjuder henne på fest blir hon osäker på hur hon ska göra. Genom Brandon får Nikki reda på att ett djurhem är nedläggningshotat och kommer på ett sätt att samla in pengar. Hon och kompisarna ska åka i Holiday on ice!
410167
E-bok:Ett eget lag:2018
Av: Eriksson, Malin
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
En dröm har slagit in. Athena och hennes ponny Master har blivit erbjudna en plats i ett dressyrlag. Ändå vet inte Athena vad hon ska svara, för de har bara frågat henne, inte Petrus. De är ju bästa vänner och har drömt om att ha ett lag ihop. Men ska Athena ge upp den här chansen, för Petrus skull?
316589
E-bok:Den hemsökta skogen:2013
Av: Flanagan, John
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-bok
Spejarens lärling del fem. Will har nu blivit en fullfjädrad Spejare med ett eget landskap att se efter. Men så får Will och hans vän Alyss i uppdrag att undersöka om det ligger något bakom rykten om häxkraft långt uppe i norr. En natt i en skog får Will se några skepnader i dimman. Är skogen hemsökt?
355427
E-bok:Kapten Kalsong och invasionen av de osannolikt ondskefulla mattanterna från yttre rymden (och de minst lika grymma zombienördarna i skolmatsalen):2016
Av: Pilkey, Dav
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Tredje boken om Kapten Kalsong. Seriefiguren och superhjälten Kapten Kalsong får här i uppdrag att rädda jorden från utomjordningar. Några av dem har installerat sig som mattanter på skolan och förvandlar barnen till zombienördar. Har tidigare givits ut med titeln De osannolikt onda mattanterna från yttre rymden invaderar.
345247
E-bok:Super-Charlie & monsterbacillerna:2014:1. uppl.
Av: Läckberg, Camilla
Av: Sarri, Millis
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
357101
E-bok:Sagan om den underbara familjen Kanin och- godistrollet:2016
Av: Björnstjerna, Jonna
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Fjärde boken om Lillebror Kanin. Lillebror tycker inte om att bada. Särskilt inte i Djupsjön för den ser så läskig ut. Men han vill ändå vara med Storasyster och Storebror där. Storebror skrämmer honom med Sjöodjuret, men luras bara. Så plötsligt är syskonen borta. Om de är i fara är det bara Lillebror som kan rädda dem.
380655
E-bok:Vitormen:2017
Av: Larsson, Åsa
Av: Jonsson, Henrik
Av: Korsell, Ingela
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Pax, del åtta. En uråldrig fasa vaknar till liv och bryter sig loss, ett barn slukas och försvinner och någonstans i Mariefred finns en flicka som plågas av skuld och hemligheter. Samtidigt hålls Iris fången av Maggan Migrän och mörka planer börjar smidas. Ska Viggo och Alrik kunna närma sig Svarthäxan utan att samtidigt gå under själva?