Sök

Topplista e-böcker barn

1-14 av 40
414552
E-bok:Fakta om plast i havet:2019:1. uppl.
Av: Søndergaard, Per Straarup
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-bok
Det finns alldeles för mycket plast i havet. Fåglar, fiskar och andra djur dör av plasten. Det är ett stort problem, men än är det inte för sent att göra något åt det. I denna faktabok får vi veta vad som faktiskt händer när plasten hamnar i havet.Genom att sprida kunskap om farorna med plast, minska vår plastförbrukning och återvinna den plast som används kan vi alla bidra till att försöka rädda haven. Lättläst.
403711
E-bok:Kod: Orestes:2018
Av: Engstrand, Maria
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
En kväll hejdas 12-åriga Malin av en främmande man som ger henne ett brev. Hon måste lova att överlämna brevet till RUT-barnet Orestes som kommer att flytta in i närheten. Då den tysta, strikt klädda Orestes senare flyttar in i kvarteret förstår Malin att det är dags att överräcka brevet. Brevet är kodat och författat av en ingenjör år 1857. Snart dras både Orestes och Malin in i en kedja av gåtfulla händelser med kopplingar till Lerums förflutna.
322521
E-bok:Vilma i vättarnas värld:2014:[Rev. e-boksutg.]
Av: Mangold, Maud
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Tioåriga Vilma kan bli liten som en vätte.Hon blir vän med vätten Aspa, som också saknar sin mamma. Aspas mamma försvann för länge sedan och Vilmas mamma har flyttat till Nya Zeeland. Tillsammans måste de vinna kriget över hornvättarna.
367219
E-bok:Elefanten som så gärna ville somna:2016
Av: Forssén Ehrlin, Carl-Johan
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
313524
E-bok:Varulvar i Storkyrkan:2012
Av: Olczak, Martin
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Jakten på Jack, tre. Jack fortsätter sökandet efter sina föräldrar tillsammans med Betty och Rurik. För att Silverkompassen ska leda dem rätt, behöver de hårstrån från Jacks föräldrar. Det blir allt mer tydligt att någon förföljer dem. Barnen kommer både till vättarnas rike, till storkyrkan och en hemlig gång.
378149
E-bok:Luridiumtjuven:2016
Av: Peers, Bobbie
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Den första boken om William Wenton. William har alltid undrat varför hans familj lever under ett taget namn, varför han är så bra på att knäcka koder och varför hans morfar försvann spårlöst i Londons tunnelbana för åtta år sedan. Men när han löser världens mest komplicerade kod och blir skickad till ett forskningscenter i England, tar hans liv en ny och oväntad riktning. Sakta men säkert börjar William avslöja familjens hemligheter.
419232
E-bok:Kommissarie Tax - samling:2019
Av: Petrén, Elsie
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-bok
Kommisarie Tax är tillbaka med några av hans mest spännande äventyr i en samling med elva olika polisuppdrag. Den snälla, men kanske inte alltid så skarpa, kommissarien måste bland annat lösa mysteriet med grävlingens försvunna snuttefilt. Det är även en godistjuv i farten som måste stoppas. Och vem är det egentligen som har stulit polisorkesterns saxofoner? "Kluriga, luriga, komiska, underfundiga och varmhjärtade! De smarta äventyren med den oemotståndliga hunden Kommissarie Tax kan få vem som helst att smälta!" Belinda Graham om kommissarie Tax i Tidningen Kulturen Elsie Petrén är en svensk författare och musiker. Författare, säger hon själv, blev hon av en slump. När hennes dotter föddes lade hon musikkarriären åt sidan ett tag, men hittade då skrivandet som ett sätt att uttrycka sig. Hon har skrivit ett flertal barn- och ungdomsböcker för olika åldrar./Innehållsbeskrivning från Elib.
312422
E-bok:Ninja Timmy och de stulna skratten:2013
Av: Tamm, Henrik
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-bok
Första boken om Ninja Timmy och hans gäng.I staden Bysintium ska katten Timmy, minken Simon och grisarna Jasper och Kasper leverera en jättelik apelsinskalarmaskin som de uppfunnit. På vägen möter de hela tiden barn som förlorat sina skratt. Timmy och hans vänner beslutar sig för att lösa gåtan med de stulna skratten.
420386
E-bok:Småtrollen och den stora översvämningen:2019
Av: Jansson, Tove
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-bok
Första boken i serien om Muminfamiljen. Mumintrollet, hans kamrat Sniff och Muminmamman letar efter Muminpappan som har försvunnit på något viktigt uppdrag. De upplever en rad äventyr under letandet. Till slut hittar de både Muminpappan och en mycket vacker liten dal. Utkom första gången 1945.
Det är i slutet av augusti och Muminpappan är försvunnen efter att han gett sig av för att hitta ett hus där Muminfamiljen kan bo under vintern. Muminmamman och Mumintrollet ger sig ut för att leta efter pappan samtidigt som en dramatisk översvämning sker. Tove Jansson skrev inte politiska böcker, men i den här boken finns många referenser till krig och flyktingskap, naturkatastrofer och splittrade familjer - teman som gör att berättelsen, som utkom strax efter krigsslutet 1945, känns mer relevant än någonsin. Småtrollen och den stora översvämingen handlar om hur Muminfamiljen hittar till Mumindalen och var allting började./Innehållsbeskrivning från Elib.
390594
E-bok:Vad händer om man vänder på Paris?:2017:1. e-boksutg.
Av: Lärn, Viveca
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Första boken om Tekla Tedin, bosatt i Göteborg, bästis med Ulle och dotter till en bohemisk, snygg och omsvärmad konstnär. Här reser Tekla och hennes pappa till Paris för att uppleva våren och ljuset i staden.
347433
E-bok:Minifakta om blixt och åska:2016:1. uppl.
Av: Søndergaard, Per Straarup
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
414557
E-bok:Erik och monstret:2019:1. uppl.
Av: Bengtsson, Torsten
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-bok
Det är natt, och Erik sover. Men så vaknar han av ett ljud. Vad var det?! Han vågar inte kliva upp, utan ringer till pappa, som kommer och tittar under sängen. Jodå, där finns ett monster.
414559
E-bok:Stora och små djur:2019:1. uppl.
Av: Ekensten, Ann-Charlotte
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-bok
Linus mamma är veterinär. Hon tar hand om ett stort lejon utan att vara det minsta orolig, så hur kan det komma sig att mamma är rädd för en liten hamster, som hon ska klippa klorna på? Tur att Linus kan hjälpa henne. Lättläst.
312230
E-bok:Undret:2013
Av: Palacio, R. J
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-bok