Sök

Topplista e-böcker unga

1-14 av 40
318401
E-bok:Hungerspelen:2012
Av: Collins, Suzanne
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Första delen i en planerad trilogi. Berättelsen utspelar sig i ett framtida Nordamerika. Från varje distrikt skickas två deltagare till den tv-sända tävlingen Hungerspelen som går ut på att endast en överlever. När Katniss Everdeens lillasyster blir uttagen, ser Katniss ingen annan utväg än att hon själv tar plats i spelen.
331715
E-bok:Född till hjälte:2014
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Första boken med Percy Jackson som upptäcker att han är född till hjälte - han är barn till Poseidon. Han får hjälp av en satyr och Atenas dotter att färdas över hela Amerika på jakt efter tjuven som stulit Zeus åskvigg - världens första massförstörelsevapen. Under sin färd möter han olika mytologiska fiender.
320507
E-bok:Den utvalde:2014:2. rev. utg.
Av: Lowry, Lois
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Jonas lever i ett samhälle utan konflikter och där ingen är missnöjd. Nu ska Jonas liksom alla tolvåringar genomgå en ceremoni där han tilldelas sin livsupgift. Han väljs ut att bli den nya minnesbevararen och får gå i lära hos en man som kallas Givaren. Under lärotiden börjar det gå upp för Jonas att något är fasansfullt fel.
365303
E-bok:Glastronen:2016
Av: Maas, Sarah J
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Glastronen, del ett. I kungadömet Adarlan,där härskaren styr med järnhand, kallas landets främsta lönnmördare, 18-åriga Celaena Sardothien, till rikets skimrande glasslott. Hon reser dit för att vinna sin frihet. Om hon besegrar 23 motståndare - mördare, tjuvar och soldater, i en tävling blir hon frigiven från fängelset och får tjäna som kungens kämpe. Men i glasslottet väntar också en kamp mot onda krafter som hotar hela hennes värld
319502
E-bok:Shoo bre:2012
Av: Foley, Douglas
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Handlingen utspelas i en förort. Elias o Oscar går i nian. Oscar blir förälskad i den nya svenskläraren Kristina. Elias får ha rummet hemma för sig själv, eftersom han bror är på ungdomsanstalt. Men själv kan han inte hålla sig borta från kriminaliteten.
347119
E-bok:Om jag kunde drömma:2015
Av: Meyer, Stephenie
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
En jubileumsutgåva av Twilightsagan som består av två böcker i en. Den första boken är Om jag kunde drömma. Isabella Swan flyttar till den lilla staden Forks i Washington. Där möter hon den mystiske och förföriske Edward Cullen och blir handlöst förälskad. Problemet är bara det att han är vampyr. När man vänder på boken finns Liv och död som är en ny version av Om jag kunde drömma. Bella har blivit Beau och Edward har blivit Edythe.
318442
E-bok:När jag hör din röst:2012
Av: Meyer, Stephenie
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Andra boken om Isabella Swan som förälskat sig i vampyren Edward Cullen. Efter en incident inser Edward vilken fara han och hans familj utgör för Bella och lämnar henne. När Bella senare möter ett hot, hör hon Edwards röst inuti sitt huvud.Därför ser Bella till att hamna i farliga situationer för att få höra hans röst igen.
312398
E-bok:Rädda mig inte!:2013
Av: Mafi, Tahereh
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-bok
Andra boken om Juliette vars beröring är dödlig. Efter att ha vägrat att använda sin kraft i tyranniets tjänst, har Juliette flytt tillsammans med Adam. Han är rebellen som bad henne att slåss för friheten och för deras framtid som älskande. Adams och Juliettes kärlek är brinnande och okuvlig men förbjuden.
324711
E-bok:Dogboy är död:2014
Av: Zak, Monica
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
En samling noveller om utsatta ungdomar från olika delar av världen. Titelnovellen handlar om Alex Dogboy, pojken från Honduras som författaren tidigare skrivit en roman om. Övriga noveller handlar bl.a. om en adopterad flicka i svenska Vilhelmina, en barnsoldat i Guatemala, ett ensamkommande flyktingbarn från Somalia.
378150
E-bok:Slavarna:2016
Av: Flanagan, John
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Broderband, del fyra. Hägrarna har fått i uppdrag att tjänstgöra som kustbevakare i kungadömet Araluen. Tursgud, ledare för broderbandet Shark, har börjat med piratverksamhet och slavhandel. När tolv araluaner kidnappas för att säljas vid slavmarknaden i Socorro, måste Hägrarna försöka rädda dem. Till sin hjälp har de en av Araluens skickligaste spejare.
316048
E-bok:Pojken i randig pyjamas:2014
Av: Boyne, John
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Boken börjar i Berlin 1942. Den nioårige Bruno och hans familj flyttar hastigt då hans far blir befordrad. De kommer till ett ställe med ett milslångt staket och underliga människor på andra sidan staketet. Under en av sina upptäcktsfärder träffar Bruno en pojke. Deras växande vänskap får förödande följder.
378667
E-bok:Ett hål om dagen:2016
Av: Sachar, Louis
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Stanley Yelnats blir arresterad för ett brott han inte har begått och döms till att åka till ett läger för ungdomsbrottslingar. Här måste han gräva ett hål om dagen i en torr, öde öken. Övervakaren av lägret anser att om pojkarna utför ett meningslöst kroppsarbete, så kommer det att göra dem till ansvarsfulla människor. Men de gräver egentligen efter något annat, något som är dolt för alla utom för en.
332566
E-bok:Titanens förbannelse:2014
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Den tredje boken om Percy Jackson som har Poseidon till far. Percys vän satyren Grover har hittat två nya halvgudar, de föräldralösa syskonen Bianca och Nico. Monstren är barnen på spåren och måste räddas. Barnen vet inte om att en av deras föräldrar är en grekisk gud.
328507
E-bok:Odinsbarn:2015
Av: Pettersen, Siri
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
Korpringarna, ett. När Hirka är femton får hon veta att hon är ett odinsbarn, ett svanslöst djur som sprider röta omkring sig. Hon är föraktad, fruktad och jagad. Någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Så visar det sig att Hirka inte är den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna.