Sök

Topplista e-böcker unga

1-14 av 40
318401
E-bok:Hungerspelen:2012
Av: Collins, Suzanne
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Första delen i en planerad trilogi. Berättelsen utspelar sig i ett framtida Nordamerika. Från varje distrikt skickas två deltagare till den tv-sända tävlingen Hungerspelen som går ut på att endast en överlever. När Katniss Everdeens lillasyster blir uttagen, ser Katniss ingen annan utväg än att hon själv tar plats i spelen.
316048
E-bok:Pojken i randig pyjamas:2014
Av: Boyne, John
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Boken börjar i Berlin 1942. Den nioårige Bruno och hans familj flyttar hastigt då hans far blir befordrad. De kommer till ett ställe med ett milslångt staket och underliga människor på andra sidan staketet. Under en av sina upptäcktsfärder träffar Bruno en pojke. Deras växande vänskap får förödande följder.
331717
E-bok:Striden om Olympen:2014
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Den femte boken om Percy Jackson som har Poseidon till far. Den mäktiga titanen Kronos förbereder en attack på Olympen och den sista striden närmar sig. Percy har fått ta del av en profetia som säger att han på sin sextonde födelsedag ska avgöra vilka som ska stå som slutliga segrare - gudarna eller titanerna.
331716
E-bok:Kampen om Labyrinten:2014
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Den fjärde boken om Percy Jackson som har Poseidon till far. Efter några händelser under introduktionsdagen i high school, flyr Percy till halvblodslägret. Här rustar de inför kampen mot titanernas konung Kronos. För att förhindra en invasion måste Percy och hans vänner ge sig av på ett uppdrag genom Labyrinten.
331715
E-bok:Född till hjälte:2014
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Första boken med Percy Jackson som upptäcker att han är född till hjälte - han är barn till Poseidon. Han får hjälp av en satyr och Atenas dotter att färdas över hela Amerika på jakt efter tjuven som stulit Zeus åskvigg - världens första massförstörelsevapen. Under sin färd möter han olika mytologiska fiender.
332565
E-bok:Monsterhavet:2014
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Den andra boken om Percy Jackson som har Poseidon till far. Här försöker han rädda sina kompisar och sommarlägret från undergång. Han måste hitta det gyllene skinnet som en grym cyklop tagit. Havsmonster, sirener och andra mytologiska figurer vill gärna se att han misslyckas.
401584
E-bok:Till alla killar jag har gillat:2018
Av: Han, Jenny
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Första boken om Lara Jean. Sextonåriga Lara Jean förvarar i en hattask alla kärleksbrev hon har skrivit till personer hon har varit kär i. I breven vågar hon uttrycka allt det hon inte kan i verkligheten, och gömmer sedan breven i hattasken utan att posta dem. Hennes senaste förälskelse råkar vara hennes storasysters före detta pojkvän. En dag är breven borta. Postade. Helt plötsligt är hennes kärleksliv verkligt och utom kontroll.
320507
E-bok:Den utvalde:2014:2. rev. utg.
Av: Lowry, Lois
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Jonas lever i ett samhälle utan konflikter och där ingen är missnöjd. Nu ska Jonas liksom alla tolvåringar genomgå en ceremoni där han tilldelas sin livsupgift. Han väljs ut att bli den nya minnesbevararen och får gå i lära hos en man som kallas Givaren. Under lärotiden börjar det gå upp för Jonas att något är fasansfullt fel.
332566
E-bok:Titanens förbannelse:2014
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Den tredje boken om Percy Jackson som har Poseidon till far. Percys vän satyren Grover har hittat två nya halvgudar, de föräldralösa syskonen Bianca och Nico. Monstren är barnen på spåren och måste räddas. Barnen vet inte om att en av deras föräldrar är en grekisk gud.
347119
E-bok:Om jag kunde drömma:2015
Av: Meyer, Stephenie
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
En jubileumsutgåva av Twilightsagan som består av två böcker i en. Den första boken är Om jag kunde drömma. Isabella Swan flyttar till den lilla staden Forks i Washington. Där möter hon den mystiske och förföriske Edward Cullen och blir handlöst förälskad. Problemet är bara det att han är vampyr. När man vänder på boken finns Liv och död som är en ny version av Om jag kunde drömma. Bella har blivit Beau och Edward har blivit Edythe.
384217
E-bok:Oraklets gåta:2017:1. svenska utg.
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Apollon, del ett. Zeus har fråntagit Apollo hans gudomliga krafter, inklusive hans sexpack. Han vaknar upp i en soptunna i New York som en tanig tonårskille med dålig kondis och ett ständigt sug efter skräpmat. Nu måste Apollo lyckas överleva på jorden utan skydd, och hitta ett sätt att bli insläppt i Olympen igen. Men han har många fiender och bara ett ställe där han kan söka skydd. Men för att hitta dit behöver han hjälp av en viss Percy Jackson.
312706
E-bok:Carlstensveckan:2013
Av: Schreiber, Johanna
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-bok
Äntligen är Ebba på Marstrand och seglarlägret Carlstensveckan tillsammans med bästisarna Nova och Carro. Hon ser fram mot en vecka av tuff segling, sköna människor och pirrigt hångel - snygga killar finns det gott om. Men samtidigt sätts Novas och Ebbas vänskap på prov. Och vem är det som smyger i sjömagasinet om nätterna?
314391
E-bok:Näckrosdammen:2009
Av: Thor, Annika
Utgivningsår: 2009
Medietyp: E-bok
Andra delen i serien om de österrikiska systrarna Steffi o Nelli. Efter ett år på ön i Göteborgs skärgård ska Steffi nu börja på läroverket i Göteborg. Hon ska bo hos familjen Söderberg som varit sommargäster på ön. Steffi blir förälskad i sonen Sven.
312366
E-bok:Astrid och hon, Liv:2012
Av: Unenge, Johan
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Astrid är en tillbakadragen och ganska osynlig tonårstjej som inte tycker om att stå i centrum. Allt förändras när hon träffar självsäkra Liv som tar henne med till en, för henne, helt ny värld.