Hoppa till innehåll
Topplista e-böcker unga
1-20 av 40
318401
E-bok:Hungerspelen:2012
Av: Collins, Suzanne
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Första delen i en planerad trilogi. Berättelsen utspelar sig i ett framtida Nordamerika. Från varje distrikt skickas två deltagare till den tv-sända tävlingen Hungerspelen som går ut på att endast en överlever. När Katniss Everdeens lillasyster blir uttagen, ser Katniss ingen annan utväg än att hon själv tar plats i spelen.
320507
E-bok:Den utvalde:2014:2. rev. utg.
Av: Lowry, Lois
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Jonas lever i ett samhälle utan konflikter och där ingen är missnöjd. Nu ska Jonas liksom alla tolvåringar genomgå en ceremoni där han tilldelas sin livsupgift. Han väljs ut att bli den nya minnesbevararen och får gå i lära hos en man som kallas Givaren. Under lärotiden börjar det gå upp för Jonas att något är fasansfullt fel.
312781
E-bok:Krigarhjärta:2012
Av: Larsson, Henrik
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Blodsarvet, del ett. Erik är nio år när den lilla by i Nordland som han lever i skövlas av ett krigarfölje. Han blir tillfångatagen och förs som slav till Söderland. Allteftersom åren går börjar han förstå att han inte är någon vanlig bondpojke.
365303
E-bok:Glastronen:2016
Av: Maas, Sarah J
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Glastronen, del ett. I kungadömet Adarlan,där härskaren styr med järnhand, kallas landets främsta lönnmördare, 18-åriga Celaena Sardothien, till rikets skimrande glasslott. Hon reser dit för att vinna sin frihet. Om hon besegrar 23 motståndare - mördare, tjuvar och soldater, i en tävling blir hon frigiven från fängelset och får tjäna som kungens kämpe. Men i glasslottet väntar också en kamp mot onda krafter som hotar hela hennes värld
331715
E-bok:Född till hjälte:2014
Av: Riordan, Rick
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Första boken med Percy Jackson som upptäcker att han är född till hjälte - han är barn till Poseidon. Han får hjälp av en satyr och Atenas dotter att färdas över hela Amerika på jakt efter tjuven som stulit Zeus åskvigg - världens första massförstörelsevapen. Under sin färd möter han olika mytologiska fiender.
378150
E-bok:Slavarna:2016
Av: Flanagan, John
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-bok
Broderband, del fyra. Hägrarna har fått i uppdrag att tjänstgöra som kustbevakare i kungadömet Araluen. Tursgud, ledare för broderbandet Shark, har börjat med piratverksamhet och slavhandel. När tolv araluaner kidnappas för att säljas vid slavmarknaden i Socorro, måste Hägrarna försöka rädda dem. Till sin hjälp har de en av Araluens skickligaste spejare.
404852
E-bok:Bara vänner?:2018:1. uppl.
Av: Hahn, Kerstin L
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Sjätte boken om Tobias. Lovet börjar på sämsta tänkbara vis för Tobias, och det blir ännu värre när Leila inte svarar på de sms han skickar. Då tycker han nästan att hon är taskig. Men första skoldagen efter lovet är Leila solbränd. Har hon varit utomlands? Kanske har Tobias oroat sig i onödan. Lättläst.
401584
E-bok:Till alla killar jag har gillat:2018
Av: Han, Jenny
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Första boken om Lara Jean. Sextonåriga Lara Jean förvarar i en hattask alla kärleksbrev hon har skrivit till personer hon har varit kär i. I breven vågar hon uttrycka allt det hon inte kan i verkligheten, och gömmer sedan breven i hattasken utan att posta dem. Hennes senaste förälskelse råkar vara hennes storasysters före detta pojkvän. En dag är breven borta. Postade. Helt plötsligt är hennes kärleksliv verkligt och utom kontroll.
347088
E-bok:Var är Audrey?:2015
Av: Kinsella, Sophie
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
Efter en lång tids mobbning vill Audrey Turner aldrig mer gå utanför dörren. Hon lider av social fobi, generaliserat ångestsyndrom och depressiva episoder och går hos en psykolog. När hon träffar Linus tar tillfrisknandet fart på riktigt. Linus får henne att våga göra saker som hon aldrig trodde att hon skulle kunna göra igen.
401918
E-bok:Flickan på hotellet:2017
Av: Wennstam, Katarina
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Första boken i en planerad trilogi om Alexandra Skarp. En sjuttonårig flicka har hittats död på ett hotell i Vasastan i Stockholm. Någon har strypt henne. När Alexandra Skarp, sexton år, får höra det kan hon inte låta bli att tillsammans med sina bästa kompisar, Charlie och Bianca, börja nysta i fallet. Det leder dem rakt till hotellet där flickan hittades död och snart är de kanske närmare förövaren än de önskat.
347520
E-bok:Jägarna:2015
Av: Flanagan, John
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-bok
Broderband, del tre. Hägrarna har tagit sig an uppgiften att rädda landets mest dyrbara föremål, andomalen, från den blodtörstige piraten Zavac. Jakten för dem över stormande hav och längs slingrande floder rätt in i ett piratfäste. För att slutligen ta tillbaka andomalen måste Hal sedan utmana Zavac i en strid på liv och död.
390584
E-bok:Hålla masken:2017
Av: Ljunggren, Magnus
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-bok
Erik är femton år och Sveriges bästa hockeymålvakt i sin åldersgrupp. NHL och tillhörande miljoninkomster ligger inom räckhåll. Men pressen är stor. När han drabbas av en skada och tvingas att ta en paus, börjar han se utanför det inrutade hockeylivet.
328432
E-bok:Inkräktarna:2014
Av: Flanagan, John
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Broderband, del två. Hägrarna har lyckats besegra de allra bästa unga krigarna i hela Skandia. Men Hägrarna anklagas för att ha stulit Skandias mest dyrbara föremål, andomalen. För att rentvå sig själva måste Hägrarna hitta tjuven Zavac och återföra andomalen. Det visar sig att Hägrarna tvingas utsätta sig för stora faror.
333248
E-bok:Allegiant:2014
Av: Roth, Veronica
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-bok
Divergent-trilogin, tre. Det falangsamhälle som Tris en gång trodde på är splittrat av våld och maktkamper. Hon tar chansen att utforska en ny värld. Kanske kan hon och Tobias bygga upp ett nytt och enklare liv tillsammans bortom stängslet. Men Tris nya verklighet är ännu mer skrämmande än den hon lämnat bakom sig.
317793
E-bok:Cirkeln:2011
Av: Strandberg, Mats
Utgivningsår: 2011
Medietyp: E-bok
Första delen i en planerad trilogi. Engelsfors är ett litet samhälle omgivet av djupa skogar. Här bor Minou, Vanessa, Rebecka, Anna-Karin, Linnea och Ida, sex gymnasietjejer. En mörk natt när månen är röd möts de i en cirkel i den nedlagda folkparken. Ingen av dem vet hur de kommit dit eller varför de är där.
404505
E-bok:Farlig sömn:2018:1. uppl.
Av: Johansson, Mats
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-bok
Hur farlig kan en bibliotekarie bli? Eriks jullov har precis börjat när skolans bibliotekarie ringer och vill att Erik kommer och hämtar boken han har beställt. Men Erik har inte beställt någon bok, eller? I skolans korridorer är det tomt och ensligt och Erik tycker det är lite läskigt. Men det är ingenting mot det som väntar honom på biblioteket.
312398
E-bok:Rädda mig inte!:2013
Av: Mafi, Tahereh
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-bok
Andra boken om Juliette vars beröring är dödlig. Efter att ha vägrat att använda sin kraft i tyranniets tjänst, har Juliette flytt tillsammans med Adam. Han är rebellen som bad henne att slåss för friheten och för deras framtid som älskande. Adams och Juliettes kärlek är brinnande och okuvlig men förbjuden.
318621
E-bok:Hjärtans Fröjd:2012
Av: Nilsson, Per
Utgivningsår: 2012
Medietyp: E-bok
Ungdomsroman om olycklig kärlek sedd ur killens perspektiv. Huvudpersonen får kontakt med den tjej han spanat in på bussen en tid, de börjar träffas men han tar det mycket allvarligare än hon. På sommarlovet, då hon är bortrest, är återförenandet allt han tänker på. Men inget blir som han tänkt när hon kommer tillbaka.
316509
E-bok:De utstötta:2013
Av: Flanagan, John
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-bok
Broderband, del ett. I Skandia tränas pojkarna till att bli krigare. Som tonåringar delas de upp i lag, s.k. broderband som tävlar mot varandra. Bara ett lag kan vinna. Hal Mikkelson utses motvilligt till ledare för ett visst band -Hägern. Lagmedlemmarna är de utstötta och bortvalda, och laget det till synes svagaste.
415271
E-bok:Kyla:2019
Av: Henriksson, Therese
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-bok
Tänk dig att strömmen slås ut och kontakten med omvärlden bryts. Tänk dig att det är minus trettio grader ute och det blir bara kallare. Utan ström förvandlas Aleå till en plats där folk fryser ihjäl, maten tar slut och desperationen tar över. Allt handlar om att överleva men för Sofia handlar det om mer än så. Om avstånd och separation från dem hon älskar. Om att göra allt för att hålla skenet uppe när kylan tränger sig på.