Hoppa till innehåll
Topplista e-ljudböcker unga
1-20 av 22
412426
E-ljudbok:Snöstormen:2018
Av: Nordin, Sofia
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-ljudbok
Tre syskon sitter i en skidstuga och väntar på sin pappa som aldrig kommer. Vinden ökar i styrka och snön packas alltmer mot fönstren. Mobilerna fungerar inte och till sist går strömmen. Syskonen inser att de måste lämna stugan och ge sig ut i stormen för att söka hjälp.
Lyssna på Sofia Nordins första bok på lättläst svenska! I en skidstuga väntar tre syskon på sin pappa. Varför kommer han aldrig? Det snöar för fullt. Mobilerna funkar inte. Och så blir det strömavbrott. Syskonen bestämmer att de måste ta sig ut ut huset. In i snöstormen... Sofia Nordin är en prisbelönt barn- och ungdomsboksförfattare. Snöstormen här är hennes första bok för LL-förlaget./Innehållsbeskrivning från Elib
404515
E-ljudbok:Brun flicka drömmer:2018
Av: Woodson, Jacqueline
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-ljudbok
Jacqueline Woodsons memoarer skrivna på fri vers. Hon skildrar sin uppväxt i South Carolina och i New York och hur det var att växa upp som svart flicka i USA på 1960- och 1970-talet. Varje rad leder in i barnets sökande efter tillhörighet och en plats i världen.
411166
E-ljudbok:Elsa i London:2018
Av: Ekensten, Ann-Charlotte
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-ljudbok
Elsa får äntligen komma till sina drömmars stad London. Hon kan shoppa och gå på modevisningar. På Madame Tussauds får hon träffa sina idoler. Men de är alla bara vaxdockor. Eller nästan alla Lite av gamla tiders trivsamma flickbok, kryddad med massor av humor. Boken ger läsaren en bild av London genom Elsas ögon. Några av Londons stora turistmål skymtar förbi. Precis som Elsa får vi också lära känna modevärlden bättre. Man får också stifta bekantskap med några engelska ord och uttryck. Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder./Innehållsbeskrivning från Elib
394842
E-ljudbok:Vänner i solen:2018
Av: Hellerstedt, Anna
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-ljudbok
Jag ska berätta om min vän Matilda. Hon blev ständigt kallad ful och äcklig i skolan. Hon blev sexuellt utnyttjad, smygfilmad i duschen på gympan och trakasserad på högstadiet. Idag skäms jag över de gånger jag förnekade vår vänskap. Ibland låtsades jag som om jag inte kände henne, ändå fortsatte hon att vilja vara min vän. Kanske hatade hon mig innerst inne, det måste hon ha gjort ibland, men hon hade ingen annan än mig. Ingen annan. Vänskap kan vara komplicerat. Vill du läsa en berättelse om mobbning, våld, svek och om att förlora en vän - för alltid? Anna Hellerstedt (född 1965) är lärare och författare. Hon skriver lättlästa men spännande ungdomsromaner, noveller för vuxna och uppskattade krönikor i Folkbladet./Innehållsbeskrivning från Elib
397741
E-ljudbok:Den skarpa eggen:2018
Av: Pullman, Philip
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-ljudbok
Andra delen i trilogin Den mörka materian.Lyras vän är död och hon flyr till en annan värld för att förfölja den som har dödat honom. Hon träffar Will som söker efter sin far. Tillsammans kommer de till Cittàgazze där själsslukande vålnader drar fram på gatorna. Tillsammans kämpar sig Lyra och Will igenom en mängd faror.
415807
E-ljudbok:Oskar1.0:2019
Av: Schwartz, Sandra
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-ljudbok
Oskar är trött på skolan och alla läxor. Han vill hellre spela dataspel hela dagarna. Man skulle ha en kopia, en Oskar1.0, som kunde göra allt tråkigt , tänker han. Då plingar det på dataskärmen: Klicka här, så får du en kopia helt gratis. Oskar tror knappt sina ögon! Men snart inser han att det inte alls är gratis, tvärtom. Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder./Innehållsbeskrivning från Elib
412424
E-ljudbok:Bortgift - det nya landet:2014:[Ny utg.]
Av: Schwartz, Simonette
Utgivningsår: 2014
Medietyp: E-ljudbok
En lättläst ungdomsbok från LL-förlaget. I Bortgift - Det nya landet berättar Alin sin historia. Alin har lämnat Kurdistan för Jinos skull. Nu är de gifta och deras liv tillsammans ska bli lyckligt. Men vill verkligen Jino samma sak? Alin känner sig ensam och värdelös. Men så får hon ett uppdrag. Vill hon hjälpa sin SFI-lärare med en omöjlig häst? Bortgift - Det nya landet är en fristående fortsättning till boken Bortgift , i vilken Jino berättar om sin resa till Kurdistan och om mötet med släkten och Alin./Innehållsbeskrivning från Elib
377552
E-ljudbok:Pretty little liars: Bok 1:2015
Av: Shepard, Sara
Utgivningsår: 2015
Medietyp: E-ljudbok
417238
E-ljudbok:Jag vet vem du är:2019:[Ny utg.].
Av: Svevar, Kerstin
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-ljudbok
Agnes är en helt vanlig tjej. Hon älskar att springa och hänga med sin bästis Kim på kafé. Plötsligt börjar en kille mejla henne. Det är kärleksdikter i Haiku-form. Först känner Agnes sig smickrad men snart blir det obehagligt många mejl.
417240
E-ljudbok:Lätt att ljuga:2019
Av: Svevar, Kerstin
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-ljudbok
Boken handlar om att inte låta andra bestämma. När Love inte vågar stå för sina val börjar han ta till lögner. Livet trasslar till sig för honom. Men där finns Ebba, och hon kommer att bli viktig för honom. Det kan vara svårt att göra det man helst vill. Man kanske tar hänsyn till andra och tänker på vad de ska tycka. Ibland är man rädd att någon till och med kan bli sårad. Men för att må bra måste man också vara stark och våga gå sin egen väg.
383280
E-ljudbok:Jag är ju så jävla easy going:2017
Av: Jägerfeld, Jenny
Utgivningsår: 2017
Medietyp: E-ljudbok
Joanna är en gymnasietjej med ADHD. Så länge hon äter sin medicin är det inget större problem. Inte jämfört med att ha en mamma som förgäves försöker skriva en ny roman och en pappa som sitter apatisk framför teven. För att få råd med ny medicin lurar Joanna en knarklangare. Det är ändå ingenting jämfört med att vara kär i Audrey.
369668
E-ljudbok:Kim, hela världens lille vän:2016
Av: Kipling, Rudyard
Utgivningsår: 2016
Medietyp: E-ljudbok
397742
E-ljudbok:Bärnstenskikaren:2018
Av: Pullman, Philip
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-ljudbok
Den tredje delen i trilogin Den mörka materian. Lyra färdas genom olika världar: guldkompassens universum, vårt universum och ett tredje som är härjat av vålnader. Här kommer Lyra och Will till dödsriket och snart står de inför slutstriden med mörkrets krafter.
317736
E-ljudbok:Sprickan:2010
Av: Rai, Bali
Utgivningsår: 2010
Medietyp: E-ljudbok
411169
E-ljudbok:Ārakḍī, yā Amīnah!:2018
Av: Drewsen, Annelie
Utgivningsår: 2018
Medietyp: E-ljudbok
Nu på arabiska! Amina har kommit ensam till Sverige från Somalia. Hennes kompis Lina upptäcker att Amina är bra på att springa. Hon övertalar Amina att börja träna löpning i samma klubb som Lina. Nu är det snart dags för första tävlingen. Spring, Amina! handlar om en ung tjej som kommit till Sverige som ensamkommande flyktingbarn. Hennes mamma är kvar i hemlandet så Amina får klara sig själv. Hon går i en vanlig klass, har bra kompisar och löptränar. En dag får hon chans att ställa upp i en löptävling. Boken är spännande och ger en god förståelse för hur livet kan se ut för många ensamkommande barn och även vilka upplevelser de haft innan de kommit till Sverige. Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder./Innehållsbeskrivning från Elib
318801
E-ljudbok:Nusse:2010
Av: Johansson, KG
Utgivningsår: 2010
Medietyp: E-ljudbok
315280
E-ljudbok:Sagor om förvandlingens lag: 1. : [Vol. 1], [Från Ming lungfisken till Brand som hämtade elden]:2008
Av: Klinckowström, Axel
Utgivningsår: 2008
Medietyp: E-ljudbok
415796
E-ljudbok:Det har hänt en sak:2019
Av: Melin, Mårten
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-ljudbok
Max är 17 och störtkär i Danni. När de är tillsammans känns allt så självklart och lätt. Men deras relation är långtifrån enkel. Danni är kompis med Max syrra, mer än fyra år äldre och dessutom vet ingen att de är ihop. Förhållandet blir inte mindre krångligt när Max en dag får ett sms från Danni: Kommer du imorgon? Det har hänt en sak. Danni är med barn. Vad ska de göra nu?
316755
E-ljudbok:Bortgift:2013
Av: Schwartz, Simonette
Utgivningsår: 2013
Medietyp: E-ljudbok
417239
E-ljudbok:Utan att säga hej då:2019
Av: Svevar, Kerstin
Utgivningsår: 2019
Medietyp: E-ljudbok
Boken är ett måste för den som vill läsa om innerlig kärlek. När någon lämnar livet plötsligt blir saknaden oändligt stor. Men innan dess har kärlek spirat och intim vänskap uppstått. Kerstin Svevar visar att det går att skriva lättläst, starkt och mästerligt vackert på samma gång. Utan att säga hej då lämnar ingen oberörd. Hegas böcker - lätta att läsa. Svåra att motstå./Innehållsbeskrivning från Elib.