svenska

Trädgård och balkong

288345
Bok:100 projekt för trädgården:2014
Av: Skote, Malena
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Boken innehåller beskrivningar på projekt avsedda att försköna och förbättra i trädgården, från vår till höst. T.ex. såpinnar, drivhus för fönsterbänken, plantskyltar, fågelholkar, spaljéer, pergolor, klätterställningar, staket, krukor, soltak, planteringsbord, bänkar, pallar, kompost, såbord, äppelstege, fågelmatbord.
354655
Bok:Anna Marias trädgårdsdesign:2015
Av: Fuxén, Anna Maria
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
282635
Bok:Balkongliv:2014
Av: Engqvist, Susann Gson
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Inspiration och tips om hur man inreder och odlar på en balkong. Om vad man bör tänka på vid val av golv, sol- och vindskydd, belysning, möbler och annan inredning. Ett avsnitt om odling och vilka växter som passar i olika lägen.
32139
Bok:Beskära träd och buskar:2013
Av: Robild, Eva
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Här beskrivs hur man beskär allt från fruktträd och bärbuskar till häckar och rosor. Man får svar på frågorna när och hur man ska beskära och varför. Boken ingår i serien Gröna fingrar där varje bok behandlar ett begränsat ämne. Författaren är trädgårdsjournalist.
217751
Bok:Blommor i Sverige:2009
Av: Janzon, Lars-Åke
Hylla: Uf
Medietyp: Bok
Boken presenterar i text och bild (akvareller) tvåhundra av våra vanligaste blommor. Skillnaderna mellan snarlika arter pekas ut. Även kulturhistoriska aspekter tas upp, t.ex. varför en blomma heter som den gör.
326839
Bok:Brooklyn flowers:2015
Av: Carozzi, Ingrid
Hylla: Qef
Medietyp: Bok
Ingrid Carozzi är en av New Yorks mest anlitade florister. Här visar hon hur man med tre eller fyra steg kan skapa proffsiga arrangemang. Beskrivningarna är skrivna som recept. Steg för steg-bilder visar hur man mäter, klipper och arrangerar blommorna med hjälp av hönsnät och tejp.
178959
Bok:Chelsea Flower Show och berömda engelska trädgårdar:2012
Av: Ullenius, Agneta
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Författaren är trädgårdsjournalist på Svenska Dagbladet. Här skildrar hon Chelsea Flower Show och ger inspiration från utställningsträdgårdarna. Hon beskriver även några av Englands mest berömda trädgårdar, bl.a. Sissinghurst, Gravetye och Highgrove och berättar om de trädgårdspersonligheter hon mött där genom åren.
240666
Bok:Cityodling:2004
Av: Israelsson, Lena
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Handbok, främst avsedd för nybörjare, om odling på begränsade ytor såsom balkonger, uteplatser, terrasser och koloniträdgårdar. Råd om jord och växtskötsel. Tips på hur man utnyttjar utrymmet, odlar i behållare av olika slag samt växtförslag.
75639
Bok:Den lättskötta köksträdgården:2011
Av: Matthews, Clare
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Författaren vill visa hur man får en lättskött köksträdgård. Här finns en guide till odling av olika grönsaker. Praktiska råd från plantering till bekämpning av odjur och tips på hur man får ut det mesta möjliga av köksträdgården.
162993
Bok:Ekologisk trädgårdsglädje:2012
Av: Svenson, Peter
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
Boken vill ge inspiration, kunskap och idéer till ekologisk odling. Tips om sådant som är meningsfullt, vackert och lustfyllt att odla och hur man förbereder trädgården för ett rikt djurliv. Enligt författaren blir trädgården vackrare, mer ekologiskt balanserad och miljövänligare om man inte arbetar för mycket med den.
109262
Bok:Flora:2011
Av: Hammond, Nicholas
Hylla: Uf
Medietyp: Bok
Ingår i serien Lilla fälthandboken. Boken innehåller teckningar av 180 arter av blommor och beskrivningar av utseende, växtplats och utbredning. Även fakta för att kunna identifiera en viss art samt en översiktskarta med arterna ordnade efter blommans färg.
293878
Bok:Konsten att odla staden:2014
Av: Danielsson, Sara
Hylla: Qe
Medietyp: Bok
280401
Bok:Krukväxter:2013
Av: Hidesäter, Malin
Hylla: Qef
Medietyp: Bok
Boken innehåller tips på hur man kan göra sitt hem mer personligt med hjälp av blommor. Här presenteras våra vanligaste krukväxter så att de utgör ett blickfång. Julen har fått ett eget kapitel med förslag på både klassiska och nydanande blomsterdekorationer och -uppsättningar. Råd om skötsel, vattning och placering.
325190
Bok:Lilla grönsakslandet:2015
Av: Linde, Bella
Hylla: uQe
Medietyp: Bok
Boken riktar sig till unga odlare med tips om odling och tillagning av grönsaker i trädgårdsland, pallkrage eller på balkongen. Steg för steg-instruktioner och svar på frågor som vilka redskap behövs, vilka växter trivs ihop och hur mycket ska man vattna.