Hoppa till innehåll
svenska English
Följ oss Följ oss

Flyktingars egna berättelser
Aktuella e-böcker

Årets sommarvärdar i P1logga för Sommar i P1

På midsommardagen 23 juni startar årets Sommar i P1. Är du nyfiken på årets sommarvärdar? Vi tipsar här om böcker om och av Kaj Linna, Fatima Bremmer, Sara Danius, Mandelmanns och många andra. 

Böcker om och av årets sommarvärdar

Var med i sommarboken 2018Flicka med sommarbokspaketet i knät

Sommarboken är en läs- och bokklubb för dig som är 6–16 år. Gillar du att prata och tipsa om böcker som du läst, träffa kompisar och pyssla? Kom till bibliotekens sommarboksträffar. Alla får vara med. Det kvittar hur mycket eller lite du läser. 

Om Sommarboken

Så här hanterar vi dina personuppgifter

Från 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen i Sverige och resten av EU. Syftet med dataskyddsförordningen är att stärka din personliga integritet och rätt till skydd av dina personuppgifter. När du har ett bibliotekskort hos oss behöver vi ha dina personuppgifter. Därför vill vi informera om hur vi hanterar dina uppgifter. 

Så här hanterar vi dina personuppgifter

Sommarboktips: Emelie och Åsa tipsar om årets böcker

Två kvinnor som håller varsin bok med en rosa bakgrund med en bild på en palm.

Bibliotekarierna Åsa och Emelie tipsar om årets böcker: personliga favoriter och de böcker som inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. 

 

Emelie och Åsas favoriter bland årets böcker

 

Låna strömmande film

Låna strömmande film från biblioteket genom vår filmtjänst Viddla. Allt du behöver är ditt bibliotekskort, pinkod och internetuppkoppling. Sedan kan du titta på film när du vill genom din dator eller mobila enhet. Viddla fungerar nu för både Android och Ipad/Iphone.

Låna strömmande film genom Viddla

Läs dagstidningar från hela världen i din mobil eller dator

Vet du om att du kan läsa dagstidningar från drygt 100 länder på 60 språk hemifrån via tjänsten Pressreader? Allt du behöver är ditt bibliotekskort och pinkod. Du kan även ladda ner tidningarna via Pressreaders app.

Läs e-tidningar genom Pressreader