Hoppa till innehåll
svenska English
Öppettider Öppettider

Stadsbiblioteket

Mån–fre 9–19
Lör 11–15
Sön (sept–mars) 12–16

Enhörna bibliotek

Mån 13–18
Tors 13–17

Hovsjö bibliotek

Tis 13–18
Ons 13–17
Tors 13–18
Fre 10–17
Lör 12–16

Hölö bibliotek

Tis, tors 13–16
Ons 13–19

Järna bibliotek

Mån, ons 15–19
Tis, tors 13–17

Mölnbo bibliotek

Stängt för renovering.
Följ oss Följ oss

Kolonialism och frihetsrörelser i Afrika
Nya e-ljudböcker

Expertlunch 21 februari: Att vara Seyfo-ättling

Berolin Deniz Berolin Deniz berättar om folkmordet Seyfo och hur det 100 år efteråt fortfarande påverkar hennes liv. Hon berättar också om hur det är att leva med ett språk och en kultur som är på randen till utrotning. Du kan hämta gratisbiljetter på biblioteket i förväg. Torsdag 21 februari kl. 12 i Stadsbiblioteket, Nova.

 

Författarbesök: Clara HenryFörfattaren Clara Henry, som står med armarna i boxningsposition mot kameran

Clara Henry är författare, programledare, komiker, youtuber och bloggare. Hon skyr inte jobbiga eller tabubelagda ämnen och har blivit en röst för den moderna feminismen. Det syns i boktitlarna Ja jag har mens, hurså? och Mot framtiden: en simpel guide till att krossa patriarkatet. Onsdag 27 februari kl. 18 kommer hon till Stadsbiblioteket. Du kan hämta gratisbiljetter på biblioteket i förväg.

Fler evenemang på biblioteken

Vilka var de populäraste böckerna i Södertälje 2018?

Kvinna som tar ut en bok ur en bokhylla

Nu har vi gjort topplistor över årets mest utlånade böcker. Mest utlånad i år är Körkortsboken på arabiska, tätt följd av Nätverket - boken som Södertäljemaffian. Pax-serien och LasseMajas detektivbyrå är de populäraste barnböckerna.

Se alla topplistorna här: Mest utlånat 2018

Biljettcentrum flyttar till Stadshuset

två skyltar, på den ena står det Ticketmaster och den andra Biljettcentrum

Måndag 7 januari 2019 flyttar Biljettcentrum från Stadsbiblioteket till Stadshuset. Biljetter till bibliotekets arrangemang hämtar du i fortsättningen ut i Stadsbibliotekets disk.

Biljettcentrum säljer biljetter från Ticketmaster, som är biljettleverantör till Stadsscenen och många andra scener och arrangörer runt om i landet. Även Södertäljebyrån, Saltsjögatan 1, säljer biljetter från Ticketmaster.

Stadsscens bijettcentrum

Låna strömmande film

Låna strömmande film från biblioteket genom vår filmtjänst Viddla. Allt du behöver är ditt bibliotekskort, pinkod och internetuppkoppling. Sedan kan du titta på film när du vill genom din dator eller mobila enhet. Viddla fungerar nu för både Android och Ipad/Iphone.

Låna strömmande film genom Viddla

Läs dagstidningar från hela världen i din mobil eller dator

Vet du om att du kan läsa dagstidningar från drygt 100 länder på 60 språk hemifrån via tjänsten Pressreader? Allt du behöver är ditt bibliotekskort och pinkod. Du kan även ladda ner tidningarna via Pressreaders app.

Läs e-tidningar genom Pressreader