Hoppa till innehåll
svenska English
Följ oss Följ oss

Inför minnesdagen för slaveriet 23 augusti
Romaner om slaveriet

Boktips: att börja skolanbokomslag till oken om att börja skolan

Snart är det dags för skolstart och många barn går till skolan för första gången. Något som kan kännas både roligt, pirrigt och kanske lite läskigt. Då kan det vara skönt att läsa om hur skolstarten är för andra barn. Här får du tips på en bra böcker om hur det är att börja skolan att läsa tillsammans med barnen.

Böcker om att börja skolan

Boktips: politik och valetbokomslag till boken Valskola 2018

Den 9 september är det val till riksdag, kommun och landsting. Undrar du hur valet och politiken  fungerar? Till exempel vem som får rösta, hur man blir politiker eller varför det finns kommuner och landsting? Eller vill du lära dig mer om de politiska partierna och deras historia, eller hur det svenska politiska systemet är uppbyggt? Vi har gjort en tipslista med både korta och längre faktaböcker om valet och politik.

Boktips: böcker om valet och politik

Om valet - för dig som bor i Södertälje

Alla Väljare - lättläst sajt om politik

8 sidor och Alla väljares tidning om valet (pdf)

Författarbesök på Hovsjö bibliotek: Ann Törnkvist Bokomslag till boken Följ fucking order

Ann berättar om sin bok ”Följ fucking order – liv och död i skuggan av Södertäljemaffian”. En intensiv skildring av vad som händer när skuggsamhällen tillåts växa fram, när våld och rädsla får styra en stad – och vilka förödande konsekvenser det leder till.
Torsdag 30 augusti kl. 17–18 på Hovsjö bibliotek.

Så här hanterar vi dina personuppgifter

Från 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen i Sverige och resten av EU. Syftet med dataskyddsförordningen är att stärka din personliga integritet och rätt till skydd av dina personuppgifter. När du har ett bibliotekskort hos oss behöver vi ha dina personuppgifter. Därför vill vi informera om hur vi hanterar dina uppgifter. 

Så här hanterar vi dina personuppgifter

Låna strömmande film

Låna strömmande film från biblioteket genom vår filmtjänst Viddla. Allt du behöver är ditt bibliotekskort, pinkod och internetuppkoppling. Sedan kan du titta på film när du vill genom din dator eller mobila enhet. Viddla fungerar nu för både Android och Ipad/Iphone.

Låna strömmande film genom Viddla

Läs dagstidningar från hela världen i din mobil eller dator

Vet du om att du kan läsa dagstidningar från drygt 100 länder på 60 språk hemifrån via tjänsten Pressreader? Allt du behöver är ditt bibliotekskort och pinkod. Du kan även ladda ner tidningarna via Pressreaders app.

Läs e-tidningar genom Pressreader